• 2139
    2014/2015 sezonuna taş gibi bir kadroyla girmesi gereken takım.

    yeni yabancı oyuncu kuralına göre takımlar 6 yabancı ile anlaşma imzalayabilecek ve bunların 5'ini aynı anda sahada oynatabilecek. ama yabancı oyuncu kapsamı yurtdışında yetişmiş olmayı gerektiriyor o yüzden türk statüsünde oynattığımız ersin dağlı artık yabancı oyuncu olarak değerlendirilecek.

    yabancı kuralının bu şekilde değişmesi artık euroleague için daha gerçekçi hedefler koymayı sağlayacak. sağlam bir kadroyla ve taraftar desteğiyle çok daha iyi ses getirebiliriz.

    ligteki rakiplerimiz çok iyi kadrolar kuruyor. ülker'in zaten iyi ve pahalı bir kadrosu var. efes de bu sezon çok flaş transferler yaptı. bizim ne yapacağımız ise çok çok önemli olacak.

    elimizdeki yabancı oyunculara baktığımızda arroyo'nun durumu çok kritik. eğer ergin hoca arroyo'nun hala ligi kaldırabilecek fizik kapasitesi olduğunu düşünüyorsa sadece aklıyla bile takıma çok şey katabilecek bir oyuncu. kalmasını isterim doğrusu. ama eger arroyo ile yollar ayrılacaksa mutlaka çok iyi bir oyun kurucu almak lazım. yine spanoulis ismi gündeme gelecek ama gelir mi tabi ki bilmiyoruz.

    takımımızdaki yabancı oyunculara baktığımızda kalmasını isteyebilecegim bir diğer oyuncu da jamont gordon. tabi eğer sakatlıktan iyi dönmeyi başarabilirse. gordon hem savunmada hem hücumda üst düzey katkı yapabilecek, hem oyun kurabilecek hem de kendinden uzun olsun kısa olsun her oyuncuya müthiş bir baskı ile savunma yapabilecek bir oyuncu. ki bu tarz oyuncular çok değil. yine tekrar etmek istiyorum. gordon'un sakatlıktan nasıl döneceği bu kararda çok önemli olacak.

    markoishvili. ne yapıp edip kendisini takımda tutmamiz gerekiyor. şu an için kadroda vazgeçilmez tek oyuncumuz kendisidir.

    bunların dışında henry domercant, milan macvan, pops mensah bonsu, ersin dağlı, zoran erceg, nathan jawai ve malik hairston'in zaten birkaçı ile yollar ayrıldı, geri kalanlara da emekleri için teşekkür edilmesi gerekiyor.

    takımımız için konuşulan transferler içerisinde printezis, bourusis ve keith langford var. savunmada sert, hücumda da dengeli bir takım kurmak açısından çok iyi oyuncular bunlar. bir takım bütünlüğü yaratmak istiyorsak langford gibi bir şutörün yanına takıma sahip çıkacak ve elinden geleni yapacak oyuncular lazım. bahsi geçen oyuncular da bu işi pek ala yapabilecek türden oyuncular.

    nenad krstic'in şu an serbest olduğunu biliyoruz. efes ve ülker'in onunla ilgilendiği haberleri geliyor ama aslında bizim takımımızda pek ala verim alabileceğiniz bir oyuncu. en azından bir ölçüp tartmamiz gerekir.

    tabi takımı kurarken bir de 6 türkiyede yetişmiş oyuncu gerekiyor. nikolov'un durumunu çok merak ediyorum. bu statüye direk uyan bir oyuncu olsa da halen mahkemede bekleyen bir karar var onun için. umarım onu da oynatabiliriz önümüzdeki sezon. türk oyuncular içersinde cenk akyol, furkan aldemir ve sinan güler'in mutlaka takımda tutulması gerekiyor. ender arslan için hala kararsızım kendisinin oyun kurma konusunda çok büyük zaafı olduğunu düşünsem de şu an türk statüsünde oynayacak oyuncu yok. barış ermiş belki olabilir.

    türk oyuncu olarak mehmet yağmur mutlaka takıma alınmalı. beşiktaş ile hala sözleşme yenilemedi ve hem hücumda hem savunmada çok iyi katkı verebilecek yegane türk oyuncu an itibariyle. umarım en azından onunla iletişime geçeriz.

    sezon başında şöyle bir kadro kursak ne güzel olur değil mi?

    arroyo (spa)/ender (barış)
    langford/gordon/sinan
    marko/mehmet/cenk
    printezis/kerem
    bourusis/furkan
App Store'dan indirin Google Play'den alın