• 13
    yasağın her türlüsüne karşı biri olarak * desteklemediğim kampanyadır. bi kere, yasak konulsa, bu yayın organlarıyla ilgili link paylaşmayanlar bile inadına link paylaşmaya başlar, yasaklandı ya bir kere, yasağa uymamak adına inadına ntvspor linkleriyle dolar sözlük. ciddiyim.

    burada oluşturulması gereken şey ortak akıl ve ortak bilinç. insanları bilinçlendireceğiz; özel mesaj yoluyla olur, entry vasıtasıyla olur, kişilerin, kurumların, yayın organlarının filan iç yüzlerini gerçekçi söylemlerle, delille, kanıtla filan göstereceğiz insanlara. bunu da hiçbir şekilde dikte etmeden, bilirkişi tribine girmeden, insanları küçümsemeden yapacağız. insanlara rıdvan dilmen'in nasıl bir kişilik olduğunu, nasıl içtenpazarlıklı ve fenerbahçe konusunda sinsi olduğunu örneklerle, söylemleriyle, yüz ifadeleriyle, mimikleriyle filan gösterirsek, bunu anlatırsak, çıkıp da hiç bir galatasaraylı 'rıdvan dilmen fenerli olabilir ama yorumları objektif kardeşim kabul edelim' gibi gerizekalıca şeyler söyleyemeyecek misal. böyle böyle başlıyor bunların hakimiyeti çünkü, tepeden inmiyorlar, önce galatasaraylılara kabul ettiriyorlar kendilerini, açıktan cephe almıyorlar hiçbir zaman.

    öteki türlü, 'ya sen ne biçim gassaraylısın kardeşim ntvspor izlemeye utanmıyor musun, mehmet demirkol galatasaray düşmanı sen nasıl olur da onu beğenirsin' filan diye yaklaşımlar ters teper. sana göre ntvspor yandaştır, ona göre değildir, herkesin algılayışı farklıdır olaylar ve kişiler hakkında. sen mehmet demirkol galatasaray düşmanı dersin, okumuşsundur, görmüşsündür bir şeyler, bir diğeri görmemiştir ona göre de galatasaray dostudur, objektiftir, o öyle bir şey okumuş, görmüştür. bu bilinci oluşturmanın yolu insanlarla iletişim kurmaktan, kör göze parmak misali kelimelerle vura vura anlatmaktan geçer.

    kimse biz burada 'ntvspor izlemeyin, milliyetten haber paylaşmayın, güntekin onay'a küfredin' dedik diye, bunları yapacak değil. herkes kendi vicdanında değerlendirir, herkesin galatasaraylılığı da kendisine kadardır, herkesten aynı hassasiyetleri beklemek de mümkün değildir. 'yasak kardeşim' le bir yere varılamıyor, 'bu konuya şu açıdan yaklaştın mı hiç kardeşim'le yürüyor artık işler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın