resim
Josef Heynckes
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:79
Uyruk:Almanya
  • 82
    dunya tarihinin en iyi futbol oynayan takimlarindan birinin sahibi teknik direktor. fakat:

    1- heynckes'in kurdugu bayern'in altyapisi van gaal zamaninda kurulmaya baslanmisti, dunden bugune olusturulmus bir takim degildi, o takimin olusmasi sirasinda iki dortmund sampiyonlugu bir wolfsburg sampiyonlugu seyredildi.
    2- heynckes'in takiminin en onemli 2 unsuru hiz ve off the ball. galatasaray'in gecen sene en buyuk eksiligi hizken ofans oyuncularinda bir tek sneijder off the ball yeteneklerine sahip.
    3- heynckes'in bayern'i alman icadi bir transition futbol oynuyordu. transition futbolu tek boyutlu dusunup kontra atak futbolu diye adlandiramazsiniz, ozellikle bayern'in oynadigi transition futbol bosluk-yer degistirme oyunuydu. boyle bir aliskanligi turk futbolcularinin agirlikli oldugu bir takimda yapmak deveye hendek atlatmaya donebilir. sonucta a takima ciktiktan sonra 4-4-2 nasil oynaniri ogrenen bir oyuncu kumesinden bahsediyoruz.

    daha bir cok madde yazilabilir, sanirim bu kadari da yeterli. heynckes gelmesin ya da gerek yok diyecek degilim, haddime degil. sadece beklentiyi dogru ayarlamak gerekir diyorum. bayern gibi top oynariz heynckes gelirse derseniz avcumuzu yalar sonra koskoca heynckes'in kuyruguna teneke baglar gondeririz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın