• 246
    iker casillas ile devam ettikleri sürece kupada başarı elde edemeyecek takım. casillas'ı çok severim fakat yaklaşık bi 5-6 aydır o kadar kötü oynuyor ki. en son şampiyonlar ligi finalinde takımını yakıyordu ki imdadına sergio ramos yetişmişti.

    dünya kupası gibi turnuvalarda ne olursa olsun, ismi ne kadar büyük olursa olsun futbolcuların performans düşüklüğü yaşadıklarında dönemde oynatılmaması gerekiyor. eleme usulü giden bir turnuvada tölerans gösterilebilecek bir hareket değil performans düşüklüğü. lig olduğunda sabredebiliyorsun, maç oynadıkça ve ya etkin dinlenmeyle normale dönüyor genelde bu performans düşüklüklükleri.

    ispanya milli takımının yetenekli kalecileri olmasına rağmen iker casillas'ın kaleciliğinin değil isminin arkasında bekliyorlar. del bosque'de hem kendi kuyusunu kazıyor casillas'ı oynattıkça hem de casillas'ın kariyerini etkiliyor. böyle bir turnuvada böyle hatalarla ülkesini yakmaya devam ederse, zaten az kalan kariyeri boyunca hiç bir zaman psikolojik olarak toparlanamayacak.

    ispanya milli takımı öncelikle kalede sorun yaşıyor fakat geri kalanlar çok mu iyi oynuyor, hayır. bana göre dünyanın en zeki futbolcularından biri olan xavi'nin adını doğru dürüst 13 haziran 2014 ispanya hollanda maçında duymadık bile.

    ispanya milli takımı barcelona'nın futbol ekolü altında eziliyor. barcelona bu taktikle top oynarken hızlı oynuyor, kanatlardan bindiriyor, messi gibi bir varlıkla oynuyorlar. ispanya milli takımındaki oyuncular, barcelona'da oynayan oyuncularla uyum içinde olamıyorlar. öncek turnuvalarda stoperde puyol pique ikilisi, orta sahada xavi iniesta, ileride pedro villa, gibi kemik bir takım üzerinden oynuyorlardı xabi, david villa, jesus navas gibi yetenekli oyuncular ayak uyduruyordu diğerlerine, ekstra katkı yapıyorlardı. bu turnuvada birbirini tanımayan iki stoper ile oynuyorlar, xavi yanında dani alves gibi bir bek arıyor, azpilicueta farklı özellikleri olan bir bek, diego costa zaten bu takıma alışması için daha çok zaman var, david villa hücumu sırtlamaya çalışıyor ama etkili bir forvet yok, torres anca yedekten giriyor, david villa'nın pabucu zaten dama atılalı çok oldu.

    ispanya futbol takımı elbet çok kaliteli bir takım, elbet düzelecektir fakat artık dünya üzerinde barcelona hariç barcelona'nın futbol ekolüyle başarılı olabilecek takım kalmadı. kendine ait bir sistemi olmalı bu takımın, almanya gibi, hollanda gibi, brezilya gibi.

    ama 2014 dünya kupasındaki tek hezimeti olmayabilir, 13 haziran 2014 ispanya hollanda maçı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın