resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 5130
    kendisinin formunun sneijder'in gelişinden etkilendiği düşüncesi balon değil futbolun gerçeklerinden yapılan bir çıkarımdır.

    şöyle özetleyelim,

    bazı futbolcu tipleri, kendi efektif olduğu alanı dolduran oyuncularla oynamaya çalıştıklarında, yapacaklarını şaşırabilmekteler, selçuk inan "deep lying playmaker" ya da "geriye yaslı oyun kurucu" pozisyonunda oynamakta,
    oynadığı takımlarda önünde "10 numara" mevkiinde oynayan oyuncuların olmasına da alışkın değil...

    çünkü, defanstan top alıp, yanındaki defansif ortasaha ile 1-2 verkaç yaparak rakip yarısahaya girmekte ve uzun bir topla forveti kaleciyle karşı karşıya bırakmakta usta bir isim selçuk inan.

    sneijder geldikten sonra "son pası atan adam" olmak yerine geride alan daraltan ve topu taşıyıp sneijder'e veren adam konumuna düştü. ileri topla çıktığında "lan topu snijder'e mi versem yoksa hep yaptığım gibi uzun top mu denesem?" bocalamasını yaşıyor.

    sürekli oynadığı ve başarılı olduğu partneri burak yılmaz da selçuk gibi koşu yoluna top atan adamların ihtiyacını duyuyor.
    snijder topu alıp yay üstünde pas atacak boşluk aramaya başladığında selçuk zaten oyundan kopmuş oluyor, burak da defansın arasında top isterken kaybolup gidiyor.

    bu durumda sneijder ya kaleyi direk deniyor, ya da yakın olduğu kanat oyuncusuyla al-ver yapıp pozisyonun kaybolmasına seyirci kalıyor.

    evet sneijder az rastlanan müthiş bir yetenek,
    evet selçuk inan da türkiye'nin pozisyonunda en iyisi belki de,

    ancak birlikte oynamak, iki oyuncunun çok iyi olmasıyla alakalı bir durum değil. birlikte oynamak, uyumlu olmakla ve oyun karakterinin benzeşmesiyle alakalı...

    selçuk inan yetenekleri ve oyun karakteri itibariyle yarı 10 numara yarı defansif orta saha şeklinde efektif olan bir isim.
    bir 10 numarayla oyun oynaması için oyun karakterinden taviz vermesi gerekiyor,

    o taviz de selçuk'u, son 1.5 senedir sneijder'le oynadığı duruma düşürüyor, yani pasifleşiyor, skora katkısı azalıyor ve %50 selçuk inan oluveriyor.

    gerçekler acıdır adamım...
    (bkz: its the fıtbol, thats the fıtbol, what can i do sometimes)?
App Store'dan indirin Google Play'den alın