• 19280
    "sezon takım açısından bence iyi geçti. her ne kadar kötü yorumlara maruz kalsak da bana göre iyi geçti, sonuç itibariyle 3 kulvarda mücadele ettik. diğer takımlar tek kulvarda oynadığı için onlara daha rahat geldi. tabii ki haliyle, galatasaray'da bir yılda 46 maç oynadım, diğer takımlar 25-26 maç ortalama oynarken bizimki çok yüksekti ve dolayısıyla çok yıprandık. güzel bir sezondu bizim için, herkese çok teşekkür ediyorum. beni en çok mutlu eden maç; sezon içerisinde, bir galatasaraylı olarak fenerbahçe zaferleri, beni en çok mutlu kılan, hafızamda yer eden maçlar olmuştur. keza aynı şekilde juventus maçı hafızamda yer etti.

    iki yıl üst üste şampiyon olduk. bir çok kupa kazandırdık o yüzden camia olarak iyi yıllar geçiriyoruz bana göre, hemen hemen her branşta. galatasaray takımında arkadaşlık ortamının kötü olduğu söyleniyor ama şaşırıyorum okuduğum zaman, inanamıyorum, ancak tabii ki başarılı olan bir takımı herkes bozmaya çalışır, üzerine oynar bazı kesimler, hafif kötü gittiğimiz zamanlar üzerimize geliyorlar ama biz türkiye'nin en iyi kulübüyüz, dünyanın da sayılı kulüpleri içerisindeyiz ancak takım içi arkadaşlık muhteşem. antrenmanlarda bunu ortaya koyduğumuzu düşünüyorum"

    "roberto mancini inanılmaz karizma bir adam, çok başarılı, tecrübeli, giyinişi, tarzı muhteşem, çok iyi bir teknik adam, arkadaş gibi bizimle. tecrübelerini hemen aktarır, yeri geldiği zaman eleştirir; "bunu böyle yapma" der. beşiktaş mücadelesindeki hareketim bence fazla büyütüldü, o hareket zaten normal. yapmam gereken bir hareketti, ben yapmam gerektiği için yaptım ve bu olayın bu kadar büyütülmesi türk futbolunun ne kadar kötü bir vaziyette olduğunu gösteriyor. halbuki ben normal olarak yaptım. atatürk, önderimiz ne demiş; "ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim"

    "yurt dışı hedefi her alt yapıdan yetişmiş futbolcuda olması gerektiğini düşünüyorum"

    "benim de hedefim tabii ki var. kulübümün menfaatine olursa tabii ki giderim. ancak, her zaman öncelik galatasaray'dadır. galatasaray tarihinde yer eden büyük isimlerle anılmak beni gururlandırıyor, ne mutlu bana ki kendimi gösterebilmişim. galatasaray taraftarına duygularımı anlatmaya başlarsam, kalbimden kopanları anlatsam, şu an saatler sayfalar yetmez, onlara ne desem az gelir, ben kendi kaleme gol attığımda beşiktaş maçında beni bir kere eleştirmediler allah razı olsun onlardan.

    bu sene şampiyon olamadığımız için özür dilerim onlardan ama seneye bomba gibi 4. yıldızı takmış bir galatasaray görecekler"

    "eskiden evet sinirliydim ama artık değilim, yaş büyüdükçe nasıl davranmamız gerektiğini daha iyi anlıyoruz, geliştiriyoruz kendimizi, seçtiğimiz kelimelere dikkat ediyoruz. üzerine basa basa her zaman söylüyorum, ben köy çocuğuyum ve bununla gurur duyuyorum. kelimelerle anlatılacak bir şey değil, bundan çekinmiyorum, istanbul’a gidip oraya bağımlı bir kişilik olmak istemiyorum. kafam rahat oluyor buraya gelince, kendimi burada iyi hissediyorum. köydeki büyüklerimle oturup sohbet ediyorum, kendimi huzurlu hissediyorum. 13 yaşıma kadar burada büyüdüm zaten, bizim burada makedonca konuşuluyor ve özümüzü kaybetmememiz gerektiğini düşünüyorum.

    annemi çok seviyorum, annemle gurur duyurorum her zaman"

    "biz yemeklerimizi yerde yemeyi tercih ediyoruz. hem daha sağlıklı, hem de ben daha çok seviyorum böyle bir ortamı.

    babam olsun dedem olsun beni bu şekilde yetiştirdi. beşiktaş maçındaki hareketimin de yetiştiriliş tarzımla ilgili olduğunu düşünüyorum, beni böyle yetiştirdiler. ben de sakin uysal çevreme saygılı sevgili birisiyim. ben bir trap atışı tutkunuyum, ama avcılık yapmıyorum. canlı nesnelere atış yapmıyorum, yarışmalarda güzel dereceler aldım ama hobi olarak yapıyorum, hayvanlara atış yapmayı doğru bulmuyorum.

    beş altı yaşından beri traktör üzerindeyim. tarlada çok işimize yarıyor, ben de yeni bir traktör aldım ve arazilerimizi bununla ekiyoruz, köy hayatımızı sürdürürken oldukça fazla ihtiyacımız oluyor.

    doğayla baş başa olmayı çok seviyorum. 8 yıldızlı otelden daha keyifli köy ortamında doğa ile başbaşa olmak, huzur dolu bir ortam yaşıyorum burada"

    semih kaya

    (bkz: seni sevmeyen ölsün)
App Store'dan indirin Google Play'den alın