• 136
    gol krallığı: http://i.hizliresim.com/VpGZYB.jpg

    asist krallığı: http://i.hizliresim.com/nPavrN.jpg
    burada dikkat çekici nokta ilk 2 sırayı paylaşan futbolcuların bek olması. cicinho gibi avrupa piyasasınan silinmiş yaşlı bir futbolcunun gelip ülkemizde şov yapması gerçekten yabancı sınırı hakkındaki fikirlerimizi pekiştiriyor. atıyorum sivassporda serkan balcı olsa 2-3 asisti falan olurdu.

    topla oynama oranları: http://i.hizliresim.com/vzl04A.jpg
    ertuğrul sağlam'ın pas oyunu sistemini takımına kazandırması güzel ama biraz da boş pas yapıyor gibiler. topladıkları puan çok düşüktü.

    pas sayısı: http://i.hizliresim.com/1P39dB.jpg
    lider eskişehirspor, ilginç olan fenerbahçenin ilk 3te olmaması.

    ceza alanına top gönderme(takım): http://i.hizliresim.com/LPXJ30.jpg
    fenerbahçe'nin bu istatistikte açık ara lider olması hücum stratejilerini gösteriyor aslında. sağdan soldan sürekli açılan ortalar ile gol pozisyonu yarattılar sezon boyunca.

    ceza alanından şut atma(takım): http://i.hizliresim.com/rLaq9a.jpg
    ceza alanına top gönderme ile birlikte burada da fenerbahçe lider. 3 forvetli sistemleri ile ceza alanında topla buluşmaları daha kolay oldu tabi.

    rakip yarı alanda top kazanma(takım): http://i.hizliresim.com/7mpOvL.jpg
    ersun yanal'ın fenerbahçe'ye kazandırdığı en önemli özelliklerden birisidir kanımca. rakip topla buluşunca anında bir baskı uygulayıp ya kazanıyorlar ya da faul yapıp hızlı hücumu önlüyorlar. ilk 3te galatasaray'ın olmamasındaki etkenler olarak selçuk'un kötü futbolu, hamit'in sakatlığı ve forvetlerimizin, kanat futbolcularımızın pres uygulamaması olarak düşünüyorum. zaten bu mücadelesiz futbol bizi asıl olarak sinirlendiren noktaydı.

    isabetli köşe vuruşu: http://i.hizliresim.com/P3ARMd.jpg
    şampiyonluğa uzanan yolda özellikle anadolu takımlarının dirençleri çözmek açısından en etkili silah olan köşe vuruşu istatistiğinde tabi ki adımız geçmiyor. fenerbahçe köşe vuruşundan 12 gol bulmuş.

    faul sayısı(takım): http://i.hizliresim.com/glDNo0.jpg
    konyasporda özellike mesut bakkal geldikten sonra futbollarını sertleştirdikleri malum. tolunay da zaten sert futbol oynatan bir teknik direktör. burada enteresan olan kasımpaşaspor. sırf sempatik diye teknik direktörlüğü övülen aslında bir cacık olmayan şota'nın göze hoş gelen futboldan ziyade tam bir anadolu takımı gibi oynatması. hatırlarsanız 12/13 sezonunda kasımpaşaspor deplasmanında adamlar faul rekoru kırmıştı.

    yaş ortalaması: (en çok maça çıkan 15 futbolcuya göre) http://i.hizliresim.com/ZNardo.jpg

    şut sayısı(futbolcu): http://i.hizliresim.com/oQaL7R.jpg
    gol kralı aatıf lider. ikinci sıradaki adem'in gereksiz şutlar çektiğini anlıyoruz zira 8 golü var.

    kurtarış sayısı: http://i.hizliresim.com/lY8o1g.jpg
    onur lider. onur'un lider olmasını trabzonspor oturup düşünmelidir. zira topla oynama oranında son 3 sırada bulunuyorlar. yakışmıyor 4. büyüğe.

    ceza alanına top gönderme(futbolcu): http://i.hizliresim.com/VpGZYj.jpg
    caner erkin'in fenerbahçe sistemi için ne kadar değerli olduğunu buradan görüyoruz. 442 ceza alanına orta/pas ne demek arkadaş. birde o ceza alanında sow,emenike,kuyt,webo dörtlüsünden 3ünün bulunduğunu düşünürsek şampiyonluğun %20sini caner'e yazabiliriz. fener maçı izleyen arkadaşlar bilirler top sürekli sol kanatta canerle buluşturulup sıfıra inmeden orta açması sağlanıyordu. caner'i takımımızda görmek istemiyorum, umarım inter'e transfer olur.

    rakip yarı alanda top kazanma(futbolcu): http://i.hizliresim.com/nPavrB.jpg

    yaptığı faul sayısı(futbolcu): http://i.hizliresim.com/vzl04r.jpg
    kral liderliği kimseye bırakmamış. hadi burak'ın faulleri adem büyük'ün yaptığı gibi rakip takımın hücuma kalkmasını önleyen nitelikte olsa kimsenin sinirleneceğini düşünmüyorum ama burak'ın faulleri tamamen hücum faul ve insanı çileden çıkaran cinste.

    yapılan faul sayısı(futbolcu): http://i.hizliresim.com/1P39d5.jpg
    adem kasımpaşa adına baya çabalamış anlaşılan.

    türk yabancı dağılımı(genel): http://i.hizliresim.com/LPXJ3V.jpg
    sahadaki her 3 futbolcuan 1'nin gurbetçi olması ülke futbolumuzu özetler nitelikte.

    ilk 11de türk altyapılı futbolcu oynatma(takım): http://i.hizliresim.com/rLaq9P.jpg
    kayserispor'un sonuncu olması şaşırtmadı tabi. gurbetçileri parlatıp 3 büyükleri kazıklama stratejisi üzerine kurulu bir ekipti. ebelerinin amını gördüler sonunda.

    ilk 11de gurbetçi oyuncu oynatma(takım): http://i.hizliresim.com/7mpOvl.jpg
    yabancı sayısı düşsün diye inleyen bejeke'nin içler acısı halini görüyoruz. kayserispor gibi topladıkları gurbetçilerle bir sonuç almaya çalışıyorlar. hani lan altyapı? üçüncü büyük olarak ortalıkta dolaşıyorsun altyapın sıfır. ayrıca fenerbahçe bu sezon hiç gurbetçi oyuncu oynatmamış anlaşılan.

    ilk 11de yabancı futbolcu oynatma(takım): http://i.hizliresim.com/P3ARM8.jpg
    ik 2de olmamız şaşırtmadı tabi ki. sezon başındaki kadro mühendisliğimizin ceremesini çektik. akhisar'ın da maç başına 2,8 yabancı oynatarak bu başarılı sonucu alması da takdire şayandır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın