• 25
    evet, uzun süredir beklediğiniz geçen haftanın 10 numara entry'leri ve geçen haftanın en ofsayt entry'leri yenilenerek ve yanlarına birkaç kardeş*** alarak geri döndü. kutlu olsun.

    şimdi bu istatistiklerle ilgili birkaç açıklama yapalım;

    bilindiği gibi, "geçen haftanın en" istatistiklerinde bir takım sorunlar mevcuttu, entry'lerin sadece on ya da of oyları dikkate alındığından, bir entry bazen hem "geçen haftanın 10 numaraları" arasında, hem de "en ofsaytler" arasında yer alıyordu, ayrıca bazı silinmiş entry'ler de bu listede görüntüleniyordu. en önemlisi, bu listelerde, bugünden başlayıp son 7 günün istatistik verileri listeleniyordu. yani liste sürekli hareketli bir haldeydi. şimdi ise bir entry'i oy-değer yönünden baz aldığımızdan, -olması gerektiği gibi- bir entry'e verilen on ve of oyların farkı alınıyor. örneğin; bir entry 23 on oyu, 5 de of oyu almışsa, o entry'nin değeri rakamsal yönden 18'dir. geçen haftanın 10 numara entry'leri ve geçen haftanın en ofsayt entry'leri listeleri de bu rakamsal değerleri büyükten-küçüğe(pozitif) ve küçükten-büyüğe(negatif) listeler. listelerin limiti 20'dir, yani en fazla geçen haftanın, 20 en iyi ya da en kötü entry'leri listelenir. listelenen entry'lerin sayısı 20'den az da olabilir. bunun sebebi de rakamsal değerin belirli bir taban değeri olmasıdır. bu rakamsal tabanın altında veya üstünde olan entry'ler geçen haftanın 10 numara ya da en ofsayt entry'leri listesinde listelenmezler. örneğin; 10 numara entry'ler için taban değer 10 ise, 10'un altında oyu olan entry'ler listeye giremezler, ve geçen hafta içinde girilmiş ve oylanmış entry'lerden rakamsal değeri 10 ve 10'un üzerinde 12 tane entry varsa, geçen haftanın 10 numara entry'leri listesinde sadece o 12 entry listelenir. eğer listelemede 2 veya daha çok entry eşit değerde ise, daha çok oylanan daha çok değerlemeye alındığından üste çıkar, oylama sayıları da eşitse daha kısa sürede oylanan yani diğerinden daha sonra girilen entry üste çıkar, entry'lerin giriş tarihleri de aynıysa seri penaltı atışlarına geçilir. popescu! haydi oğlum, haydi oğlum ve goool!!! neyse. entry'lerin listelenmesi ve değerlemesiyle ilgili bilgileri verdik, şimdi geçen hafta kavramını inceleyelim. geçen hafta, pazar gecesi 23:59'dan geriye yürüyerek önceki pazartesi 00:00'ı da içine alan zamanı dilimini ifade eder. ve bu zaman zarfı içinde girilen ve oylanan entry'leri baz alır. bu sebeple geçen haftanın en istatistikleri her pazartesi 00:00'da yenilenir. kısacası bu istatistikler hareketli değil durağan listelerdir. yani mesela pazartesi 00:00'da yenilenen listede 17. sırada yer alan bir entry, pazartesi 00:00'dan sonra defalarca oylansa bile, bu işlem geçen hafta süresi içinde yer almayacağı için, entry'nin listedeki konumu değişmez. bu durağan listelerde sadece birkaç istisnai durumlarda değişme olur. örneğin; listede yer alan entry, yazar ya da moderasyon tarafından silinirse bu entry listeden kalkar ve yerine 20 limitinin altında kalan ilk entry gelir. ayrıca, bir entry'e geçen hafta süreci içinde verilen oyun, oyu veren yazar tarafından geri alınması ya da oyu veren yazarın uçurulması, entry'lerin listedeki sıralamalarının değişmesine sebep olabilir.

    son olarak, istatistiklere yeni eklenen geçen haftanın en dikkat çeken entry'leri hakkında kısaca bilgi verelim; bu listelemede de süreç yukarıda anlattığımız gibi işlerken, tek fark; entry'ler değerlendirilirken, entry'lerin aldıkları toplam oy sayısına bakılır. yani on ve of oyların farkı değil toplamı alınır. bu entry'ler sözlükte çokça on ve/veya of olarak oylanıp dikkat çektiğinden geçen haftanın en dikkat çeken entry'leri istatistiklerinde listelenirler.

    2008 yılının 10 numara entry'leri ve 2008 yılının en ofsayt entry'leri istatistikleri de aynı geçen haftanın 10 numara ve ofsayt entry'leri istatistikleri gibi çalışır. tek fark; geçen hafta süreci yerine geçen yıl sürecinin gelmesidir.

    şimdilik bu kadar; öptüm bye.

    dip not: istatistikler sayfasını göremeyenler sözlüğü kapatıp yeniden açsınlar sorun düzelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın