• 7
    ilk devre akıllı oynarsak ikinci yarıya ipleri ele alacağımız maç. ilk maçı hatırlarsak eğer ilk devre üst üste hücumlardan boş dönüp fenere çok fazla hızlı hücum şansı tanımıştık. bunda attığımız şutların çemberin içinden çıkıp savunma direncini de olumsuz etkilediği gerçeğini yadsıyamayız. bir diğer kötü tarafımız da rakibin ilk yarıda orta sahayı geçmesine kolay izin vermemiz oldu tabi. özellikle boş döndüğümüz hücumların ardından savunmada eksik yakalanmamız ülkerin hep işine geldi ve bunları çoğunlukla potamızda sayı olarak gördük.

    bu maçta da fenerin hızlı başlayıp ilk maçta olduğu gibi farkı açıp maç sonuna kadar koruma yoluna gideceğini varsayarsak ilk yarıdan savunmada kararlı olmamızın şart olduğu görünebilir. özellikle pota altında yardım getirmek birinci şartımız olmalı. fener guardları, özellikle mccalebb içeri hızlı girerek ya kendi bitirmeyi ya da orayı karıştırarak uzunları beslemeyi ilk maçta olduğu gibi yine tekrarlayacaktır.

    biz özellikle deplasmanda savunmayı rayına koyduğumuz an hücumda da o kadar rahat atan bir takım imajı çizdik şimdiye kadar. dediğim gibi ilk yarıdan ipleri kaptırmayıp fenerin hücumlarını baltalarsak o özgüvenle zoran ve manucharın ilk maçta kaçan şutları da zamanla girecek ve maça ortak olacağız. sonunu da iyi oynarsak eve 1-1 gelmememiz için hiçbir sebep yok.

    banvit sersinde dediğimiz gibi dışarda vurun gelin. içerisi bizde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın