• 45
    az çok konu hakkında hepimiz bilgi sahibiyiz, her ne kadar bu konulardan anlamıyor olsam da cezanın uydurma ve sadece ortalığı bulandırma amaçlı verildiğine dair sosyal medyada bir çok galatasaraylı büyüğümüz gerekli açıklamaları yaptı. kulüpte önce bu cezaya itiraz etme kararı aldı sonrasındaysa muhtemelen hukukçuların uyarıları üzerine gerek görmeyerek beklemeye geçti. ve devlet kendi eliyle uydurduğu bu davadan geri adım atmak zorunda kaldı.

    yine tam emin olmamakla birlikte cezanın veriliş sebebinin galatasaray sportif a.ş. ve vakıf arasında gerçekleşen bir gelir devrinden kaynaklı olduğunu hatırlar gibiyim. (bkz: #1497374) bu entryde de bir yazar kardeşimiz cezanın veriliş sebepleri vs. hakkında ayrıntılı bir açıklama yapmış

    şimdi gelelim asıl meseleye, bu ceza neden verildi ve neden geri çekiliyor. devletin son zamanlarda uyguladığı politikalar malumunuz önemli bir yasa değişikliği yapacakları veya başka türlü karışıklıkların olduğu zamanlarda ortalığı bulandırmak amacıyla ellerine ne geçerse kullanmayı seviyorlar. galatasaray kulübüde son zamanlarda muhalif duruş sergiliyor olması sebebiyle onlar için tam aranan hedefti. bu sayede hem kendi işlerini gördüler, hem de medyada ve insanlar üzerinde galatasaray kollanıyor, korunuyor algısını oluşturmayı başardılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın