• 26
    playstation'un ps3'ten sonra, xbox'un önüne geçtiği oyun konsolu.

    öncelikle belirteyim, ps3'üm hiç olmadı, zaten gamepad'i ergonomik olmayan ps2'den sonra bir türlü ps3'ün gamepad'ine alışamadığımdan, performasını çok ahım şahım bulmadığımdan ve ayrıca da paramın olmamasından ps3 almamıştım. ekonomik olarak kendimi toparladığımda oyun konsolu almayı hiç düşünmedim, çünkü klavyede çok daha rahat ediyordum. ta ki xbox 360'ı arkadaşımda görene kadar. alet çok başarılı geldi bana ve testlerde de ps3'den daha iyi olduğu ortaya çıkmış bir aletti, gamepad'i ise sanki benim elim için yaratılmıştı, üstelik ağır olmasına rağmen. kısa süre sonra çok daha pahalı ve ülkemizde oyunu daha az bulunmasına rağmen xbox 360 aldım. üstelik kırdırmadım da, orjinal oyunlara para vererek online oynayarak uzun bir süre idare ettim.

    xbox 360 ve ps3 ömrünü doldurup firmalar bu aletlerin yeni versiyonlarını çıkarana kadar bekledim. kağıt üzerinde ps4'ün, xbox one'dan daha iyi görünmesine rağmen sabırla bekledim, zira ps3 de kağıt üzerinde daha iyiydi ama xbox 360'ın performansı pratikte daha iyiydi.

    önce ps4 düştü ülkemize ve onu test ettim, gerçekten çok başarılıydı özellikle gamepad konusunda inanılmaz bir gelişim söz konusuydu, analogla oyun oynayamayan beni bile, hemen analogla başarılı oynar hale getirmişti. fifa14'de ki gelişim ise şaka gibiydi, xbox360'da oynadığım fifa14 ile hiç alakası olmayan bambaşka harika bir oyun vardı karşımda. keşke yeni konsol almadan fifa'ya para vermeseymişim dedim kendi kendime.

    kısa süre sonra benim gibi xbox fan'ı bir arkadaşım almanya'dan xbox one'ı alıp getirdi ve onunla bu yeni oyuncağı test ettim. daha sonra benim kadar xbox seven bir adam ertesi gün gidip ps4 aldı.

    xbox one tam bir hayal kırıklığı, ps4'ün appleri ve arayüzü xbox kadar gelişmiş olmasa bile, oyun performansı ve ergonomisi harika. ek olarak media player olarak kullandığım eski laptop'umu da çöpe attım, ps4'ün browser'ı çok başarılı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın