resim
Aloysius Paulus Maria van Gaal
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Hollanda
  • 127
    daha birçok kavramın doğru yazılışını ve anlamını bilmemesine rağmen ahkam kesmekten geri durmayan birisi kalkıp "şunu eleştirmek ukalalıktır!" diyebilecek cesareti kendinde bulabiliyor. o efsane, eleştiremezsin; bu efsane, eleştiremezsin; şu efsane, ilişemezsin... bu gibi söylemler; vasat, küçük, az gelişmiş beyinlerin üretip dolaşımda tuttuğu söylemler. herkesi eleştirebilirim. hiç kimse elimin veya sözümün ulaşmayacağı noktada değildir. bu hakkı kazanmak için yıllardır durmadan okuyorum, dinliyorum, seyrediyorum, gözlüyorum, anlıyorum ve anlatıyorum. bütün bunları yapmaktan aciz olan lapacılara pantolonun üstünden eleştirilemez gelebilir elbette ama bu söylem hiçbir şekilde gerçek ile temas halinde değildir.

    louis, elindeki en yaratıcı iki oyuncudan birisine onun kariyerindeki en üst form grafiğine tekrar yaklaşmasını sağladığı için galatasaray'a teşekkür edeceği yerde ön yargıları ile beyanat veren, basit bir adam. futbolu ve ona has tüm dinamikleri bilmek yetmez, bilakis bunlar dışındaki pek çok şeyin yokluğu çok daha belirgin defolar yaratır. kendisinin söz konusu beyanatı da bunu kanıtlar nitelikte.

    efsaneymiş! dünyadaki bütün efsanelerin bir yarısı sağ, öbür yarısı da sol taşaklarımı emsin; yine de eleştiririm. yeter ki; eleştirilecek olan hatasını objektif olarak tespit edecek birikimi edinmeyi sürdüreyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın