resim
Ali Çoban
Mevki:Stoper
Doğum:01.10.1955
Ölüm:28.05.2014 (58)
Uyruk:Türkiye
  • 14
    allah rahmet eylesin.
    istanbul'da gittiğim ilk galatasaray maçında, 16 eylül 1979 beşiktaş galatasaray maçı, ilk golü atan adamdır. işin kötü tarafı beşiktaş'taydı ali çoban. çok acayip yağmurlu bir günde, inönü eski açıkta beşiktaşlılar arasında ezilme tehlikeleri atlatarak izlemiştik babamla birlikte. ali çoban o dönemde askerdi, şuradan biliyorum bütün topçuların saçları uzunken kısacıktı saçları. golü kafayla atmıştı rahmetli.

    bu maça kadar neden gitmedim, çünkü peder bey 4 sene boyunca neredeyse her maç haftası söz verip maç sabahı sözünden dönerdi.

    daha sonra rahmetli ali çoban'la çok sık karşılaştık. galatasaray maç çıkışlarında, futbolu bıraktıktan sonra ortaköyde.

    rahmetlinin sağlığı bozulduktan sonra profesyonel futbolcular derneği, ali çoban'a yardım edilmedi için epey çaba harcadı. dernek başkanı ayhan akbin o kadar çok çaba harcayıp sonuç alamayınca o kadar dolmuştu ki, evvelki hafta 40 dakika telefonda dert yandı, sırf deşarj olmak için. kimse yardım etmemiş ali çoban'a, kimse yüzüne bakmamış. zaten bugün zehir zemberek bir açıklama yayınladılar bugün. https://twitter.com/...653498974208/photo/1

    karman çorban bir yazı oldu, ama elimden gelen bu. allah rahmet eylesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın