• 16
    gs1905gd cezalı olduğu için benden yazmamı rica etti;

    --- alıntı ---
    sevgili sözlük yazarları, cezalı olduğum için ne entry girebiliyorum ne de buradan birilerine ulaşabiliyorum. ancak dragonlance sayesinde birkaç şey iletmek istiyorum sizlere.

    biliyorsunuz ki bundan yaklaşık 3-4 ay önce bilge diye bir kuzenime sözlük olarak imzalı forma yollamıştık. bilge'nin böbrek yetmezliği vardı ve hastaneye yatmıştı o zamanlar. daha sonra tahlilleri iyi, ilaçlara devam ve ameliyat için çok zayıf gerekçeleriyle evine geri yollamışlardı.

    fakat şu son 2 haftada olanlar ne beni ve ailemi ne bilge'nin ailesini hiç mutlu etmedi. birkaç gelişmeyi aktarmak istiyorum sizlere. ilk olarak bilgenin keratin değerleri aşırı yükselmiş bulunmakta hala ameliyat riski çok yüksek. annesinden alının tahlillerle bilge'ye annesinin böbreği verilmeye karar verildi. fakat böbrek alımıyla annesinde sorun çıkacağı ortaya çıktı ama annesi yine de vermek istiyor.

    devamında aldığımız bilgilerle normalde çürümekte olan bilgenin böbrekleri hala protein atılımı yapamamakta. doktor iki seçenek sundu bizlere ya böbrekleri aşırı ilaçla çürütüp yenisini takacağız ki bilge'ninkiler çürüme aşamasında da vücudu tehdit ediyor ya da bilgeyi diyalize sokacağız fakat çok acı verici ve uzun bir süreç olacak. hala nakil yapılamayacak kadar kötü değerlere sahip bilge. o yüzden hem doktorları hem ailesi tarafından bilgenin diyalize girmesine karar verildi. şuan bilge van'dan tekrardan ankaraya gelmiş bulunmakta ve cuma günü diyaliz süreci başlayacak. bu verdiğim bilgiler neticesinde anlarsınız ki bilge için işler pek de iç açıcı değil. aksine hala aşırı zayıf ve bizim gönderdiğimiz formayı daha adam akıllı giyip dolaşamadı bile.

    bilge için lütfen dua edebilen herkes dua etsin, aklınıza geldiğiniz her an onun için iyi dileklerde bulunun.

    inanın bilge'nin buna çok ihtiyacı var renktaşlar, sarı kırmızıyı sizin dualarınızla yanında hissetsin...

    not: kötü haberler için kusura bakmayın ama sizlere iletmek istedim. sadece dualarınızı eksik etmeyin yeter...

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın