• 58
    hani çoğu taraftarın dediği gibi keşke formamız en sade şekilde olsa, parçalı artı logo. metin oktay klasiği işte. bir dönem barcelona'nın reklamsız formalarını görüp "ah be" dediğimizi de hatırlarım. ama düşününce bu dünya düzeninde reklamsız forma yağsız salata gibidir. gerçi barcelona takımı reklam almadığı dönemde bile formasıyla bir şeylerin reklamını yapıyordu. üretici firmaların mesela. adidas, nike vs. geniş pencereden bu da reklamdır. bizim bu seneki formalarımıza gelecek olursak, tff'nin yaptığı açıklamaya göre artık şortlara bile reklam alınabileceğini unutmayalım.

    gelin şimdi olmamış yerleri söyleyerek toprağı kazalım. hazırlık maçlarında gördüğümüz formalar tip ve model olarak iyidir kötüdür. kimisi beğenir kimisi beğenmez. bu önemli değil, fakat sırtta koca puntolarla "ülker" yazan reklam bantı en azından forma numarasının altına kaydırılabilir. üstte klasik futbolcu ismi yazar. doğrusu budur. öndeki telekom reklamında ise arka fondaki kırmızı renge ayar verilmelidir. hayli amatör gözüküyor çünkü. bunun haricinde iyi bir getirisi olacaksa şortların ön cep altlarına da ufak reklam bantları alınabilir. para demişken, galatasaray'ın bu ülker reklamı için 27 milyon dolar para aldığını yazdı gazeteler. iyi para, ama 4 yıl için az para! 2 yıl için deseniz tamam evt çok şık gözükebilir, ama koca 4 yıl. aynı para meselesi stad isminde de olmuştu, orda da iyi bir meblağ duymuştuk. ama 10 yıl fazla bir süreydi. 5 yıl için evet o da güzel para olurdu. galatasaray'ın 211 milyon dolar borcu var. büyük para bu. sadece bilinçli taraftarlarla halledilebilecek bir tutar değil. bilinçli ve akılcı yöneticilerin altından kalkabileceği bir mesele. çoğu değerlendirmelerde türkiye'nin 1 numaralı kulübü olarak öne çıkan galatasaray, istediği reklamı istediği parayı istediği zaman dilimine yayarak alabilmelidir. ayrıca rakiplerinden de fazla almalıdır. gerek beşiktaş gerek fenerbahçe rakip olmamalıdır galatasaray'a. ama öyle bir lobisi yok galatasaray'ın malesef. onu en iyi fenerbahçe kulübü yapıyor. biz cafe crown iken, onların ülker olması. kaldı ki ben ismin önüne reklam alınmasına şiddetle karşıyım. galatasaray blabla. olmaz kesinlikle. o yüzden cafe crown hamlesi de süreli olduğundan endişe duymamıştım. tabir yerindeyse fb'nin hep masa başında olayı daha temiz halletmesi biraz düşündürücü. yapabiliyorlar çünkü yıllarca bir milleti siz fenerbahçelisiniz, siz bunu seversiniz, renginiz bu sizin diye çarşaf çarşaf filmler, gazeteler çıktı bu ülkede. 70'ten 90'lı yıllara uzanan yol bunun en net resmidir. herneyse, konuyu toparlayalım.

    lafın özü galatasaray, formalarına elbette reklam almalıdır, ama yöneticiler reklam anlaşmalarını yaparken hangi spor kulübüne hizmet ettiklerini hatırlamalıdırlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın