• 39
    öncelikle profil fotoğrafınıza dünya kupası havası katmak için photoshop uzmanı olmanız gerekmediğini belirteyim. cidden basit ama yine de resim destekli anlatacağım, herkes faydalansın. (bkz: euro 2012'de yardım etmediler hırs yaptı öğrendi)

    1- http://i.hizliresim.com/9Xrr8O.jpg

    herşeyden önce bilgisayarımıza photoscape uygulamasını indiriyoruz. basit işlemler için iş görür bi program, bilgisayarınızda bulunmalı.

    2- http://i.hizliresim.com/qqNN1V.jpg

    fotoğrafımıza yerleştireceğimiz milli takım amblemimizi google görsellerden buluyoruz. ben benjamin'in fotoğrafına hollanda teması işleyeceğim, tercih sizin.

    not: burda asıl önemli nokta şu, logoları .png formatında bulmanız gerekiyor. diğer formatlar kaliteyi paint seviyesine düşürüyor. unutmayın, logo için formatımız .png

    3- http://i.hizliresim.com/MYBB57.jpg

    logo altına yerleştireceğimiz şerit için afilli bir bayrak buluyoruz. allahtan hollanda bayrağının iyi çeşitleri var, güzel bir gana veya bosna bayrağı arayanlara sabır diliyorum :(

    4- http://i.hizliresim.com/QXzzEr.jpg

    programa giriyoruz, hollanda bayrağını açıyoruz. kırmızı çemberde görüldüğü üzere bayrağı 90 derece döndürüyoruz. fotoğrafı kaydedip programdan çıkıyoruz. (dileyen yatay, dileyen dikey tercih edebilir, logoyu fotoğrafınıza nasıl yerleştirmek istediğinize bağlı. ben logoyu yukardan aşağıya doğru ekleyeceğim.)

    5- http://i.hizliresim.com/XW337O.jpg

    programa tekrar giriş yapıyoruz. (programdan çıkıp girmemin sebebi fotoğraf kaydettiğinizde hemen güncellemiyor) benjamin'in fotoğrafını açtım ben. sol alt menüde "nesne"ye tıklayıp, oradan "foto" seçeneğine tıklıyoruz ve 90 derece döndürüp kaydettiğimiz bayrağı şerit yapımında kullanmak üzere ekliyoruz.

    6- http://i.hizliresim.com/b8EEAn.jpg

    burası azıcık dikkat isteyen bir bölüm. bayrağı fotoğrafa göre oranlarken "en boy oranını koru" yazısının solundaki tik işaretini kapatmayı unutmayın, boş olsun o kutucuk. profil fotoğrafımızın yüksekliği kaç ise (misal benjaminli fotoğrafımın yüksekliği 2325'miş) yükseklik piksel kısmına onu yazıp uzunluğa karışmıyoruz.

    7- http://i.hizliresim.com/djNNzQ.jpg

    işlemi gerçekleştirdiğinizde bayrak şekildeki gibi şerit haline gelmiş olmalı, o kutucuğa dikkat etmeniz lazım.

    8- http://i.hizliresim.com/59nnrA.jpg

    sonrasında tekrardan sol alt menüden "nesne"ye tıklayıp "foto"yu seçip bu sefer .png formatında kaydettiğimiz milli takım logosunu fotoğrafa ekliyoruz ve şekildeki gibi bir görüntü çıkıyor. logoyu istediğiniz gibi küçültebilir veya yerini ayarlayabilir, logo yerini ayarlarken klavyedeki yön tuşlarını kullanabilirsiniz.

    9- http://i.hizliresim.com/6Rvv5P.jpg

    ve son. benjamin ve hollanda bayrağının kusursuz uyumu...

    bu işlemler alt alta sıralandığında göze korkutucu gelebilir fakat el alışkanlığı edinildiğinde 3-4 dakikanızı almıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın