resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kawasaki Front.
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 109
    kendisiyle ilgili galatasaray taraftarının bakış açısı beni ciddi hayal kırıklığına uğrattı. ben 2006 yılında bıraktık sanıyordum, youtube'ta hazırlanan 'skills' videolarıyla oyuncu beğenmeyi, 'gelsin gelsin süper adam videoya bakın' goygoylarını. gerçi neye şaşırıyorsam, şimdi burada futbol üzerine ahkam kesenler, 13-14 yaşlarındaydı o ara. dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük yeteneğini nasıl transfer ettiğimizi bilmemeleri normal, bu 'skills' videolarıyla. muhteşem oyuncu, ronaldinho'nun muadili büyük transfer, kafa var, uzaktan şut var, plase var:

    http://www.youtube.com/watch?v=vem2TscyhFk

    http://www.youtube.com/watch?v=je5FAL78Gzk

    bir diğer mesele de, fransa liginin kalitesi. henry'ler, viera'lar çıkmış bir lig kötü olur mu hiç? premiere lig'in bütün yıldızları fransa liginden gelmiş. gelir tabi, çünkü fransa ligi sikko bir lig, öyle olmasa neden gitsinler premiere lige sayılan bunca yıldız? o mantıkla hollanda ligi'nin avrupa'nın en büyük ligi olması lazım, avrupa futbolunun en büyük yıldızları hollanda ligi çıkışlı değil mi? ispanya gibi, ingiltere gibi kaliteli yıldızları sürekli olarak ithal eden liglerdeki futbol kalitesi mi daha yüksek, yoksa bin yıllık sömürgelerinden topladığı siyahi yetenekleri sürekli elinden çıkarmak zorunda olan fransa ligi mi? ee para yok, sermaye yok, dev kulüpler yok, adamlar kaçar tabi. kaçarsa işte, sen de sömürgelerinden topladığın siyahi oyunculara sırtını dayayan vasat bir lig olmaktan öteye gidemezsin.

    her neyse, galatasaray'a karşı bütün ülke, federasyonuyla, fener-beşiktaş ittifakıyla, mhk'sıyla, yayıncı kuruluşuyla bütün kuvvetleriyle bir ve bütün olmuşken, 5 yabancıyla oynayacaksın diye seni zapt-u rapt altına almışken ve bunu değiştirebilecek ne gücün, ne de herhangi bir etkin yokken, tarihin en kritik sezonlarından birinden önce böyle abuk sabuk adamlarla bu hakkını dolduramazsın. galatasaray'ın yeni fabio pinto'larla, christian'larla, lukunku'larla, bratu'larla, niculescu'larla vakit harcayacak, böyle kumarlara girişecek ne hali var ne vakti. yıllık en az 5 milyon euro'dan 4 yıllık sözleşme, 5 milyon da imza parası almadan gelir mi sanıyorsunuz, menajer paraları ayrı, bonservisi elinde ya hani, bir yerden geçirecekler onun bedelini. şampiyonlar ligi'nde oynayacağız, gomis'le mi çıkacağız madrid'in, chelsea'nin karşısına. galatasaray'ın maddi gücü yok, ee ne yapalım idare eder bu da işte, başaltı forvet. hayır abi, o dönemler geçti, artık idareten, mecburiyetten elin şöhretli ama beş para etmez topçularına galatasaray'ın verecek bir kuruşu dahi kalmamıştır. akhisar'a karşı atar golünü, 15 golle de tamamlar ligi ama ben eminim ki bu ligde, bu adamın bulacağı forma şansını umut bulut'a, berk'e verelim onlar da 15 gol atar. önemli olan şampiyonlar liginde fark yaratması, haa öyle oyuncu alamıyorsak da almayalım, kalsın, transfer yapma mecburiyetmiz yok, en azından boş beleş adamlara para yedirdik diye kafamızı duvarlara vurmayız, nasıl kovacağız, tazminatını nasıl ödeyeceğiz diye uykularımız kaçmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın