resim
Mevlüt Erdinç
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.81
Uyruk:Türkiye
  • 252
    fransa'da futbol alt yapı eğitimini alıp içinde psg'ninde bulunduğu takımların forması altında fransız liginde oynamış, senelik 10-15 gol arası lig ortalaması olan, ağabeyi tarafından galatasaray taraftarı olduğu ifade edilmiş, türk milli takımında'da oynayan forvet/santrafor. burak, berk ve umut'un varlığı yüzünden , alınacak bir yabancı (muhtemelen) pivot santraforun eklenecek olduğunu da hesaba katarsanız, gereksiz gibi yorumlansa da mutlaka alınması gereken oyuncu. 5+3 yabancı kuralı, galatasaray'ın kendisini bekleyen yıllık 50+ maçtaki oyuncularının yıpranma payı ve yerli oyuncu kalitesini yükseltme zorunluluğunun dışında kendisinin alınması için 4 neden daha vardır.
    1-sırtı dönük oynayıp takımı yerleştirme: ne yazık ki burak ve umut önlerine top isteyen ve kenardan gelen ortaya vuran oyunculardır. sırtı dönük oynama becerileri ve ilk kontrolleri zayıftır. mevlüt bu açıdan daha iyidir.
    2-taktiksel altyapı: taktiksel varyasyonları ve hücum setlerini türkiye'de yetişen oyunculardan daha iyi yapabileceğinden mancinin elini rahatlatacaktır.
    3-burak'ın gol orucu dönemlerini ikame etme: bu yıl şampiyonluğun kaçmasına sebep olan noktalardan biri burak ve diğerlerinin gol kaçırma yarışına girdiği ve beraberlikle biten deplasman maçları oldu. mevlüt bunu telafi edebilir.
    4-bu yabancı kısıtlamasında ve yerli forvet sıkıntısında rakibin ilk 11'i yerine , galatasaray'ın yedek klübesinde olması daha hayırlıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın