• 18
    banvit'in tofaş serisinde 2-0 kazanmasına rağmen tofaş karşısında zorlandığını ve zar zor kazandığını gördük. chuck davis playofflara pek iyi başlamadı ve çok formda gözükmüyor.

    yine de bana kalırsa chuck davis'i zoran erceg'le savunmak pek mantıklı değil çünkü rakibin en tehlikeli oyuncularından birini savunmadaki en yumuşak karnımızla durdurmaya çalışmak olur bu. o nedenle ergin ataman'ın bir formül bularak erceg'in davis'i savunduğu süreleri aza indirmesi gerekiyor, artık furkan'ı 4'e çeker yapıştırır mı davis'e yada ersin'e mi daha fazla süre verir bilemem, bu durum erceg'in hücumdaki katkısını düşürebilir ama zaten çok istikrarlı biçimde hücumda etkili olduğunu söylemek de yanlış olacaktır.

    arroyo ve bonsu/furkan'ın pick n roll'leri ve sinan'ın performansı önemli, sinan güler genelde maçta attığı sayıların büyük çoğunluğunu kısa süre içerisinde bir momentum yakalayıp üst üste atıyor.

    hairston'a fazla şut kullandırmamak lazım hatta bana kalırsa sadece marko'yu dinlendirmek amaçlı oyunda olması ve bu sürede daha fazla savunmaya odaklanması lazım, illa hücum kullanacaksa da penetre üzerinde kullanmasını tercih ederim.

    arroyo'ya gelirsek, playofflarda asistleriyle ve alley-oop paslarıyla ön plana çıktı ama kendisinin artık sayı katkısı da vermesi gerekiyor özellikle de atacağı ekstra, beklenmedik basketlerle, bu skor katkısının bir bölümünü ender ve kendisi bir arada oyunda olduğu sürelerde 2 numarada şutör guard gibi oynayarak sağlayabilir.

    son olarak markoisvili ve erceg'in 3 sayının gerisinden yüzdeli oynaması da bizim için önemli olacaktır.

    serinin genel bir değerlendirmesi gibi oldu, umarım 2 deplasman maçından en azından 1'ini kazanarak avantajı yakalayıp bitirici darbeyi de abdi ipekçi'de vurarak banvit'i eler ve finale çıkarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın