• 8075
    (bkz: balıkesirspor/#1486747)

    ne kadar vahim bir olaydir bu. elimizden bir sey gelmez diye dusunmeyin, 3 buyuklerin taraftar gruplari bir kampanya baslatip beraber hareket ederse hem maddi hem manevi destek saglanmis olur. peki bunu neden yapalim?

    soma faciasindan sonra yaklasik olarak 50 milyon tl para toplandi, diger yardimlari saymiyorum. 300 ailenin hepsine birer ev alinsa bu parayla, 100bin tl'den 30 milyon tl para yapar. olumun parasal karsiligi olmaz, ona deger bicemezsiniz. ancak deprem gibi bir felaketten bahsetmedigimiz icin yeterli gorulebilecekten daha fazla para toplandigini soyleyebiliriz. peki bu kalan paranin adil bir sekilde dagitilacagini kim garanti edebilir? ya da kalan paranin, madenin veya yakin cevredeki diger madenlerin iyilestirilmesi icin kullanilacagini kim garanti edebilir? ben size acik acik soyleyeyim: yerel yonetimler kalan paraya el koyup sonra bir seylere harcadik diyerek mideye indirecekler. (daha once bir cok kez oldugu gibi)

    spor her ulkenin fakir bolgelerinde sefaletten kacis araci olmustur. soma veya balikesir fark etmez, insanlarin peri masallarina yani umuda ihtiyaci var. bu umudu cebine para koyarak veremezsiniz, o paranin bir seyleri iyilestirmek icin kullanilabilecegini gostermek lazim. soma'da arta kalan parayi bu saatten sonra kovalayip dogru sekilde kullanildigini garanti altina alamayiz belki. ancak balikesirspor'in icine dusurulmeye calisildigi durumdan kurtarmak icin bir caba sarfedebiliriz.

    3 buyuk takimin taraftar gruplari birlesip, balikesirspor'un altyapisina yardim ediyoruz diyerek sahalarinin guncellenmesine ve tesisin yenilenmesine yardimci olabilir.

    soma icin de kesinlikle bir kampanya duzenlenmeli. spor akademisi gibi bir egitim merkezi kurulabilirse maden iscilerinin ve bolge halkinin cocuklarina bir umut isigi saglanabilir.

    hayatimizi kader kontrol etmez. hayat secimlerimizdir, kader ise yaptigimiz secimlerin sonucu. cocuklara secim yapabilecekleri umutlar vermezsek onlari kadere degil, caresizlige mahkum etmis oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın