resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 9382
    bu toprakların yetiştirdiği en yetenekli futbolculardan biri olup olmadığı tartışma konusu olsa da; bu ülkenin belki de son 20-25 yılda çıkardığı, karakteri ve sosyal zekası yeteneğiyle paralel seyreden yegane yıldızı. yetenekleriyle olduğu kadar tertemiz karakteri, esprili kişiliği ve sahada yaptıklarının kaynağı olduğunu bas bas bağıran sosyal zekasıyla kısa zamanda zirveye çıkmıştır.

    türkiye kariyeri adına temel olarak iki şanssızlığından birisi değerlerini harcamak konusunda dünya markası olan galatasaray camiasının bağrından kopuyor oluşu, diğeri de gözlerini açtığı türk futbol dünyasının istismar edilmeye son derece açık olan tertemiz karakterini fırsat bilen nice çakallarla dolu olması idi. ülkemizde var olan, öne çıkanın paçalarından aşağıya çekilip geriye düşenin zorla ittirilmesiyle sağlanan sözde rekabet özünde kör dövüşünden ibaret kıytırık futbol ortamından kaçıp kurtulmuş olması kendisi adına sevindiricidir.

    içinden geldiği galatasaray taraftarıyla kavgalı olduğu, o yaşlardaki her genç gibi kız arkadaşıyla evde baş başa çektiği fotoğraflarının "işte o olay pozlar" diye tam sayfa basıldığı, bu alemin en sempatik adamlarından biriyken takım elbise çekip stad güvenlikçileriyle hırlaşacak kadar kendinden geçtiği, en sonunda sinir stresten saha içinde bayıldığı günler düşünüldüğünde aslında çok ucuz yırtmıştır. o kıçının dibinden ayrılmadığı emre abisi ve benzerleri gibi bu ülkede kalıp olduğu yerde saydığı halde kendini büyük yıldız zannetmeye devam etmektense bir takım riskleri alıp atletico madrid gibi o zamanlar çıkış yapmaya çabalayan bir takıma giderek kendine yakışanı yapmıştır aslında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın