resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 5426
    transferinin üzerinden geçen 15 aya rağmen galatasaray adına oynuyor olduğu gerçeğini bile yeni yeni idrak edebilmişken veda etmeye hazırlandığımız efsane futbolcu. natural fitness olayını aşmış, türkiye kariyerindeki her maçında iki defans oyuncusunu maç boyu sırtında taşıyıp genellikle en az bir tanesini sedyeyle saha dışına göndermeyi başarmıştır. 25 yaşında hala "genç yetenek" olunup 30'undan sonra her sezon sonu jübile beklentisinin tavan yaptığı bir ülkeye resmi rakamlara göre 35, söylentilere göre 40 yaşına rağmen profesyonellik ve kendine bakmayla bu işlerin nasıl farklı olabileceğini göstermiştir.

    90 dakika boyunca rakip defanslarla itişip kakışmaktan pek fırsat bulamamasına, özellikle türkiye günlerinin son döneminde iyice ayyuka çıkan sakatlık belasına, takımı en az 6-7 olası frikik golünden edip en sabırlı taraftarı bile sonunda dinden imandan çıkaran frikik takıntısına rağmen kalitesinden sahaya sunabildikleri ile ağızlarda her daim tat bırakmayı bilmiştir.

    takım tabiri caizse mışıl mışıl uyurken sahaya dalıp birkaç dakikada çevirdiği türkiye'deki ilk maçından tut kavga dövüşle skorun döndüğü mersin maçında kafayı koyup skoru tayin ettiğinde bizlerin hislerine tercüman olup havalandığı gol sevincine, sıcak bir kayseri akşamı fenerbahçe'ye attığı gol sonrası dizlerinin üzerinde kayışından tut bizim kadar mourinho'nun da aklını aldığı * galatasaray are getting closer and closer vakasına kadar nice unutulmaz ve mutlu anı bırakmış; hepsi bir kenara onun gibi bir efsaneyi galatasaray forması altında izleme lüksünü yaşatmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın