resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 3275
    bir mac sag bekte oynamasinin sebepleri yanlis yorumlanan defans oyuncusu.

    mancini bruma'da, amrabat'ta, telles'te ve burak'ta ayni seyi denemisti. oyuncularin saha gorusunu de etkileyebilecek degisimler yapmayi seviyor. semih futbola sag kanat baslamis bir oyuncu. hizi size gore yeterli olmayabilir ancak sag bek icin reaksiyonlari yeterli. mancini de buna guvenip semih'ten baska sekilde yararlanmak istedi.

    dogru ya da yanlis yapti demiyorum. aslinda zamanlama olarak cok yanlis cunku 2.ligi kaptirma ihtimalimiz var. fakat kendi dogrularini biraktigi zamanlarda ne kadar elestirdiysem, zamani kotu olsa da bu tarz denemeler yapmasini olumlu buluyorum.

    semih'in en buyuk eksigi topla one dogru cikarken, geriden geldigi halde sahayi dogru sekilde gorememesi. yani diyelim 120 derecelik aciyla insan gozu gorebiliyorsa semih topla ilerlerken sahanin sadece yoneldigi kismina hakim bu da 45 derece bile degil belki. sag bekte duran semih sol tarafini daha rahat gorecek sekilde konumlandirmak zorunda. bu da vucudunu konumlandirmada yeni bir aliskanlik ve farkli bir saha gorusu verir kendine. ilk mactan yaptiklari goz boyamasin, karamsarliga da kapilmayin.

    semih sag beki evrilirse gercekten supriz olur, yine de denenmesinde fayda var. ayni sey aydin icin de gecerli. bir mac sag bek oynamisligi vardi hatirladigim kadariyla. bence arda gibi uzun bir sure sag bekte kullanilip geriden yapmasi gereken kosular gelistirilebilir. (antreman ve ozel maclarda) oyun algisina derinlik katacagi kesin.

    semih'in bek ozellikleri kazandiktan sonra sol stoperi daha iyi oynayabilecegini dusunuyorum.

    futbolda cevre kontrolunun onemini bir cok kez yazdim, semih ozelinde bir kez daha yazayim. turkiye'de yeteri kadar onem verilmese de cevre kontrolu en cok takimin topa hakimiyetini ve pas hizini arttirir. top kayiplarinin azalmasi zaten birincil gozle gorulen degisiklik.

    bizim takimda semih, selcuk ve burak cevre kontrolunu daha iyi yapmaya baslarsa turkiye icin fazla dominant bir takim haline donusuruz.

    edit: duzeltme
App Store'dan indirin Google Play'den alın