• 488
    13 mayıs 2014 manisa'da maden ocağı patlıyor. enerji bakanımız ilk önce hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin sayısını vermiyor. ''yarın başbakanımız gelecek.'' diyor. sonra soma belediye başkanı 157 sayısını veriyor... sonra enerji bakanımız 151 diyor...ama cnn türk 17 diyor...

    sağ çıkan bir işçi ''bu büyük bir katliamdır. olay trafodan değil gazdandır. göçük falan yoktur. sadece gaz vardır. ben en az 120 cansız beden saydım, bunlar kömür bandında taşındı ve daha içeride bir sürü yığılı cansız beden var.'' diyor. patlamanın vardiya değişim zamanında olduğunu biliyoruz. vardiya'daki işçi sayısı 800 deniyor.

    tmmob elekrik mühendisleri odası izmir şubesi'nin yaptığı açıklama:

    soma'daki heyetimizin almis oldugu bilgilere ve tespitlere gore; yanginin komur kaynakli oldugu, elektrik tesisatiyla ilgili olmadigi, olusan komur kaynakli yanginin madene taze hava basan kanal uzerinde olmasi, erken tespit edilerek hava yonunun degistirilmesinde gec kalinmasindan kaynakli zehirlenmelerin olustugu ve felaket noktasina geldigi, otomasyon sisteminin eski ve yetersiz oldugu, patlayici ve zehirleyici gazlara karsi erken tespite bagli gerekli manevralarin manuel yapilmasi nedeniyle gec kalindigi tespit edilmistir.

    76 kişi sağ çıkarıldı deniyor...peki geri kalanı...

    yürü derler yürü derler açlığa yürü derler
    kara elmas tabut olmuş gerekirse ölün derler...
App Store'dan indirin Google Play'den alın