resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 5353
    bedava oynayan didier drogba gibi bir futbolcumuz, aslında futbolcunun da ötesinde bir fenomenimiz var ama herkes gitsin diye çırpınıyor.

    birileri medyanın yönlerdirdiği algı operasyonun da ötesinde mantıklı argümanlarla durumu açıklarsa sevinirim.

    ilk olarak geçen yıl iyiydi ama bu yıl kötü oynadı deniyor. kötü oynadı denilen sezonda kendisinden daha iyi performans gösteren oyuncu sayısı 3(üç). felipe melo, wesley sneijder, fernando muslera. dürüst olun ve bu oyuncuların dışında her hangi bir oyuncu ile didier drogba'yı karşılaştırıp şu oyuncunun performansı drogba'dan daha iyiydi diyebiliyormusunuz kendinize sorun.

    sakatlık meselesine gelince. nedense sakatlığı yaşlılığına bağlanıyor. sanki dünya üzerinde genç oyuncular sakatlanmıyor.

    yaş meselesi de ayrı bir konu. futbol ve başta basketbol olmak üzere 40'lı yaşlarına merdiven dayamış ve üst düzey performans sergileyen bir sürü sporcu var. ryan giggs, javier zanetti 40 yaşında, francesco totti 37 yaşında, antonio di natale 37 yaşında ve daha sayabileceğiniz 35 yaş üstü olmasına rağmen üst düzey performans vermiş ve hala veren bir dolu futbolcu var. şu an nba playoff maçları oynanıyor ve finallerin en favori iki takımının tim duncan, ray allen gibi 40'lı yaşlarına merdiven dayamış her maç müthiş performans ortaya koyan sporcuları var.

    işin bir de mali boyutu var, gitmesi için gerekçe olarak gösterilen. yazının başında da söylediğim gibi aslında bedavaya oynayan bir isim drogba. belki üste para bile kazandırmıştır kulübe. bugün emirates'lerin, gazprom'ların adı sponsorluk için geçiyorsa bunda drogba, sneijder gibi isimlere yapılan yatırımların payı büyüktür. kimse bana galatasaray zaten değerli bir kulüp demesin. marketing değeri kulübün özgül ağırlığından bağımsız başka türlü bir değerdir. bu değeri yukarı çekmek için bu tür oyuncu yatırımlarını yapmanız şart. bir çok ingiliz ve alman takımı hatta nba takımları sırf bu değerlerini yükseltmek için uzakdoğu'dan oyunculara dahi yatırım yapıyorlar. hiç bir uluslararası üst düzey firma çok büyük meblağlarla böylesi şike ve kuralsızlık batağına saplanmış bir ligde mücadele eden takıma sırf juventus'u geçti gruptan çıktı diye sponsor olmaz. galatasaray marketing değeri türkiye'de en yüksek olan kulüptür, bu konuda avrupa'daki sayılı kulüplerden de biridir. ama üst düzey sponsorlara ulaşmak ve bu değere dikkat çekmek için drogba tarzı fenomen oyuncuları kadronuzda bulundurmanız şarttır. umut bulut 2 milyon euro kazanıyor, takıma katkısı da ortada, takımın marketing değerine etkisi de. o yüzden kimse drogba 4 milyon alıyor, çok büyük para demesin.

    bir de gönderdikten sonra nasıl bir transfer politikamız olacak kimse bundan bahsetmiyor. takımın öncelikli ihtiyaçları belli. sağbek, stoper ve kanat oyuncusu. drogba kalitesinde bir oyuncuyu gönderip aynı kalitede bir oyuncu alacaksanız böyle bir oyuncunun bonservisine en az 15-20 milyon euro ayırmanız ve harcamanız lazım. kulübün transfer bütçesi ne kadar olacak ki bahsettiğimiz diğer eksiklerimizi sağlıklı bir şekilde gidereceğiz.

    velhasıl, herkes gitsin diyorda sonrası için kimse bir şey yazmıyor. takımın öncelikli başka ihtiyaçları varken santrafor transferine hangi bütçeden para ayrılacak kimse ondan bahsetmiyor. aslında bedavaya oynayan drogba'nın maaşı problem ediliyor ama 2'şer 3'er milyon ödenen takıma katkısı da ortada başka isimlerin maaşı konu dahi edilmiyor. kötü denilen sezonunda ondan daha iyi oynamış dördüncü, beşinci bir isim sorulduğunda kimse cevap vermiyor. ama herkes drogba gitsin diyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın