• 2
    interaktif sözlük oluşumlarının olmazsa olmazı olan gizli bakınız belki de sözlüklerde geçirilen zamanı en keyifli hale getiren fasilitedir. zira kişi gizli bakınızla bilmediği, az çok fikir sahibi olduğu, merak ettiği bazı konularda bilgilenme imkanına kavuşur. bu sayede oradan oraya gitmek, daldan dala atlamak, bilginin dehlizlerinde yol almak tarifi gayri kabil bir sevinç ayinine dönüşür. hatta eğer bu özellik söz konusu sözlükte iyi kullanılmışsa kişi neyi ne zaman okuduğunu, nereden başladığını dahi unutabilir. bu nedenledir ki gizli bakınız kullanımı çok önemli bir meseledir. bu hususa azami özen göstermek kanaatimce sözlükte geçirdiğimiz zamanları daha keyifli geçirmemize sebep olurken bir yandan da bilgilerimizi tazelemeyi, paylaşım olanaklarının zenginleşmesini beraberinde getirecektir. gizli bakınız özelliğinin vurgulama kastıyla, yani bold fonksiyonuna benzer biçimde kullanımı hatalı bir kullanımdır.

    not: özellikle anket içeren başlıklarda tek başına münferit bir entry giriliyorsa gizli bakınız kullanılamaz. yapılması gereken bakınız verip olayı bitirmektir. mesela;

    başlık: rakip defansı hallaç pamuğu gibi atan futbolcu

    entyrler:

    1. arda turan
    (gay bana geceler, 21.03.2007 15:12)

    2. (bkz: franck ribery)
    (bay yanlış, 21.03.2007 16:20)

    sevgili dostlar gay bana geceler nick'li yazarın yazdığı 1 numaralı entry hatalıdır. oysa bay yanlışın yazdığı 2 numaralı entry sözlük formatına, gizli bakınız fasilitesinin kullanımına uygundur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın