resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 3291
    attığı golleri izleyince top oynarken baya bitiricibir futbolcu olduğunu gördüm sevgili sinyorumuzun.

    hazır kupayı almışken arkasından benim de atıp tutasım geldi*.

    +++ haksız olduğu noktalar: +++

    - takımı 6. iken aldım 2. yaptım* : mesela sezon başında ilk maçlardan önce , her takımın sıfır puanı varken galatasaray 6. veya 7. başlayabilir*, o zaman da sezon sonunda ben bu takımı 7. aldım şampiyon yaptım desin.

    - kadroyu ben kurmadım : bu kadroyu kendisi kurarsa en fazla değiştireceği 2 yabancı ve 2 türk futbolcu olur. elindeki türkler ligin en iyileri*, yabancılar desen saymaya dahi gerek yok. çürük elmalar lig arasında zaten temizlendi. istese de istemese de yüzde 80 bu kadro olacak - bir dahaki sene bile. o yüzden sürekli bunu söylemesine gerek yok ; futbolcular olumsuz etkileniyordur kesin.

    - türkiye öyle/böyle, bu cezaları anlamıyorum vs: italya çok farklı sanki, kendi demeçlerinde italyada herkes teknik direktör diyen adamsın, ortama yabancılık çekmeni anlamıyoruz. sadece manciniiçin değil bütün futbol camiası için : sen senede 2-3 milyon euro kazanıyorsun ağlamaya hiç hakkın yok, bir sezon geçsin bakarız demek ne oluyor..

    - futbolcularla ilişkileri : diğer takımlarda da gözlemlediğimiz üzerine bu adamın otoritekurarken kullandığı yöntem bazen ters tepiyor. yıldız oyuncu idare etmek zordur ama türkiyede daha zor olan yabancı - türk dengesini kurmak. büyük takımlarda çalıştıktan sonra bu noktada daha tecrübeli davranması gerekiyor. takımda kendisini hiç sevmeyen hatta saymayanisimler olması bence normal değil.

    +++ haklı olduğu noktalar : +++

    -terim/aysal gerginliği: adam kaynayan kazanın ortasın balıklama atlamak zorunda kaldı. takımın motivasyonu yerlerde sürünüyor ve bunu düzeltmek herkesin harcı değil, terimgeri gelse belki ama imkansız..

    - saçma sapan yabancı kuralı : sadece mancini değil morinhogelse bu kadar sakatlık yaşanmış, motivasyonu düşük,tam olarak düzgün planlanmamış* bir takımı zor idare ederdi. her maç farklı 11 çok da kendi kabahati değil, tüm sezonu maç maç değerlendirirsek kendisine hak vermek gerek. tff'nin bu kuralı en çok bizi vurdu, hiç şüphe yok.

    - kanatlı medya ve yancısı tff: maalesef bizim ülkede şampiyonu bunlar belirliyor. terimsaf değiştirmese bile belki biz şampiyon olamayacaktık , ülkedeki siyasi ortam, şikedavasının üstünün kapatılıp bir şampiyonlukla taraftarın gazını almayı düşündü benim düşünceme göre. sadece sahada değil saha dışında kazanmak lazım bu şampiyonluğu ve mancini bunu yapabilicek biri değil. özellikle yönetimden yollanan isimler* düşünülünce.

    - türk futbolcuların potansiyelini kullanamaması : en haklı olduğu nokta bence bu. artık motivasyonla iyi oynayan değilde bir ortalama tutturan türk oyuncular görmek istiyoruz. en azından her maç mücadele eden, kimse robot değil. mesele melo bu sezon ortalama 7-8* puanlık maçlar çıkardı. terim gittiyse ona da gitti, mancini geldiyse ona da geldi. bu duygusal dalgalanmalar nedir; para sıkıntınız mı var, sağlık sorununuz mu var.. iyi oynayınca real'i de yendiniz juventus'u da elediniz.. neyse. o işi de hoca yaptırıcak diyebilirsiniz ama her insanın kendine hedef koyması, vizyonun olması gerek. kullanma kılavuzuyla başarı gelmez. yabancıları bu konuda daha iyi gördüğüm için onlara laf etmiyorum, melo- sneijder- muslera- tellesve zaman zaman drogbagenelde iyi oynadılar bu sezon. onlarında motivasyonu dünya kupasıydı belki ama ne olursa olsun.

    kupayı aldıktan sonra ligi de 2. bitirirse ben kendisini bu koşullar altında başarılısayıcam. gel gelelim oynattığı futbol hakkında yazı yazmaya dahi üşeniyorum. kimse tatmin olmuyor, zevk almıyor. maç 1-0 bitsin ama saldıranbir galatasaray izleyelim, rakibi hırpalamıyoruz bile. neyse bu başka bir yazının konusu olur, net kötü top oynuyoruz. kalır mı gidermi bilmiyorum ama kendi çapında birşeyler yapmaya çalıştı. yerine gelicek isim kim olursa olsun işi zor olcak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın