• 90
    e-bilete yönelik ankara 16.tüketici mahkemesi'nin kararına ulaştım. mahkeme tensip tutanağıyla birlikte hakkında ihtiyati tedbir talebinin kabulüne ve passolig uygulamasının durdurulmasına karar vermiş durumdadır. öncelikle bu kararın nihai bir karar gibi değerlendirilmemesi gerekir ve karara karşı itiraz yolu açıktır. tff ve aktifbank karar itiraz edeceklerdir. mahkemenin dayanağı 4077 sayılı tüketicilerin korunması hakkında kanun'un 23/5.maddesidir.* buna göre bu kanun kapsamında bir ihlal yönünden değerlendirme yapılarak ve tedbiren uygulamanın durdurulmasına karar verilmiştir.

    taraftar hakları dayanışma derneği'nden arkadaşlar aynı zamanda danıştay'a sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun uygulanmasina ilişkin yönetmelik'in e-biletle ilgili maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için de dava açtılar. dava yürütmenin durdurulması bakımından incelemeye alınmış durumdadır. burada çıkabilecek bir lehe karar e-bilete karşı çok önemli bir kazanım olacaktır.

    şunu belirtmekte fayda var. kazandık ve bitti gibi bir psikolojiye girmememiz ve itirazlarımızı yüksek sesle belirtmeye devam etmemiz gerekiyor. çünkü malum bu ülkede mahkeme kararlarının uygulanmadığı çok örnek var. şu sloganı unutmayalım:

    (bkz: bu daha başlangıç mücadeleye devam)

    not: bu arada bu saatten itibaren e-bilet satılmaması gerekir, passolig almayın, aldırmayın...

    https://twitter.com/...s/457156666644242432
App Store'dan indirin Google Play'den alın