• 3122
    nefretimdir.

    neden mi ? en başta yönetimi ve iş ahlakından yoksun futbolcuları sonrasında ise spor cahili taraftarları yüzünden.

    bu saydıklarımın 3 ile de herhangi bir konuda mantık çerçevesinde tartışamazsınız, konuşamazsınız konu dönüp dolaşıp hakemlerin onlar aleyhine veya sizin lehinize yaptığı hatalara gelir. uefa'nın federasyon'un hükümet'in abd'nin rusya'nın mozambik'in ve daha sayamadığımız nice unsurun onları ele geçirme / bitirme çabasına gelir. siz onlara karşı asla kazanamazsınız en fazla onlar kaybetmişlerdir. kaybetseler bile fenerbahçe büyüklüğü öyle sizin bilebileceğiniz gibi bir büyüklük değildir adı koyulamamıştır -siz onlara defalarca koymuş olmanıza rağmen-

    ana 5 branş * ve 2 ara branş * vardır onlar için.

    senin tekerlekli sandalye basketbol takımın varya misal hani kaç senedir gelene geçene ayarı koyıp geçen yoktur onlar için. su topu takımın misal 9 senedir lig şampiyonu hani amaaan neymiş ki o ? ya da onların kazanma ihtimali olmayan diğer branşlar onlar hep gereksizdir. her zaman için o branşlarda yarışsalar, katılsalar kesin kazanırlar ama işte adını koyamadığımız büyüklük yüzünden katılmıyorlar.

    gelelim şimdi esas beni sinirlendirip nefretimin oluştuğu noktaya. taraftarları, yönetimi ve medyadaki adamları kaypaktır.

    o 5 ana branşta eğer fenerbahçe futbolu kaybedip diğer 4 branşın 3 ünü kazanmışsa fenerbahçe zaten spor kulübüdür diye savunulur ve amatör branşlara yaptıkları yatırım ile türkiye'nin gururu oldukları ilan edilir. ama futbol kazanılmış diğer ana branşlarda hava alınmışsa ötekileri kimin kazandığının hiç bir önemi kalmaz. ama siz illa bahsederseniz hiç adından bahsedilmeyen branşlar çıkmaya başlar ortaya. *

    atletizmde alınan madalyalar sayılmaya başlar yandaş medyalarında boy boy fotograflar çıkar. kazanılmışsa bahsettiğim masa tenisi ve kürek zaten en çok yatırım yaptıkları ve en çok önem verdikleri spor olur. squash, kayakla atlama, bungee-jumping, parasailing, curling vs. gibi sporlarda nasıl başarılar (!) alındığı anlatılır.

    bu sezon * işte o amatör branşların hiç bir öneminin olmadığı sezonlardan biri olacak şimdi. nerden mi biliyorum galatasaray bayan basketbol takımının şampiyon olduğu gün yandaş spor gazetelerinde tam boy emenike resminden emin oluyorum. sosyal medyada sadece ve sadece fenerbahçe'nin futbol takımının önünün kesilmeseydi şampiyonlar ligi'nde her sene (!) yarı final adayı olacağından bahsedilmesinden anlıyorum.

    bu sezonun 5 ana branşının durumunu yazarak bitirelim.

    futbol : ligde fenerbahçe şampiyon oldu. türkiye kupasını galatasaray kazandı. süper kupayı galatasaray kazandı. şampiyonlar liginde galatasaray son 16'da chelsea'ye elendi.

    erkek basketbol : sezon entry'i girdiğimde bitmemişti. ama bu tarihe kadar banvit ezip geçmişti herkesi. kupayı pınar karşıyaka kazandı. cumhurbaşkanlığı kupasını fenerbahçe kazandı. euroligde galatasaray final 8 gördü.

    bayan baskebol : galatasaray ligi kupayı ve eurolig'i kazandı. cumhurbaşkanlığı kupasını fenerbahçe kazandı.

    erkek voleybol : halkbank ligi ve türkiye kupasını kazandı. fenerbahçe cev challenge kupasını kazandı.

    bayan voleybol : vakıfbank ligi ve türkiye kupasını kazandı. fenerbahçe cev kupasını kazandı.

    edit : düzeltme ve ekleme
App Store'dan indirin Google Play'den alın