• 141
    2013-14 sezonu şampiyonunun, düşük bir olasılıkla da olsa üçlü averajla belirlendiğine şahit olabiliriz. real madrid kalan üç maçından iki tanesini kazanıp diğerini kaybederse, atletico madrid kalan iki maçından bir beraberlik, barcelona ise bir galibiyet-bir beraberlik çıkarırsa üç takım da sezonu 89 puanla bitirecekler.

    bunun dışında, real madrid kalan maçlarından bir galibiyet-iki beraberlik çıkarır, haftaya hem barcelona hem de atletico madrid kaybeder ve son hafta da barcelona evinde atletico madrid'i yenerse bu sefer de üç takım sezonu 88 puanla bitirecekler.

    üçlü averaj durumunda son haftaki barcelona-atletico madrid maçı öncesi bu üç takımın yaptıkları maçların sonuçları ise şöyle:

    real madrid 0-1 atletico madrid
    atletico madrid 0-0 barcelona
    atletico madrid 2-2 real madrid
    barcelona 2-1 real madrid
    real madrid 3-4 barcelona

    real madrid, diğer iki takımla yaptığı dört maçta 1 puan toplarken atletico madrid üç maçtan 5 puan, barcelona ise 7 puan çıkarmış durumda. bir başka deyişle, yukarıda bahsedilen düşük olasılık gerçekleşip şampiyon üçlü averajla belirlenirse bu takım barcelona olacak.

    benim aylar öncesinde yaptığım tahmin atletico madrid-barcelona-real madrid sıralaması ile 2013-14 sezonunun tamamlanacağı şeklindeydi. şu anda bu olasılık düşük görünse bile real madrid'in kalan üç maçından en az birinde takılması ve son hafta nou camp'tan bir şampiyon çıkması bana hala akla yatkın geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın