resim
Deniz Naki
Takım:Kurdistan Düren
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:34
Boy:1.76
Uyruk:Almanya
  • 22
    kendisine "dersim 62" dövmesi yüzünden yapılan ırkçılık, ülkemizde muz kadar değer görmedi tabii. çünkü o gençlerbirliğinin deniz'i, diğeri ise barcelonalı dani. burnunun dibinde yapılan ırkçılığa göz yummayı seviyor anadolu toprağı, yurtdışında yapılana ise, aman elalem ne der kaygısı... biliyoruz. her neyse.

    kendisine internet üzerinden yapılan saldırılara yönelik karakızıl aracılığı ile şöyle bir açıklama yayınlamış:

    --- alıntı ---

    merhaba arkadaşlar,
    son zamanlarda özellikle politik konularda birçok mesaj alıyorum. benim türk mü, kürt mü, alevi mi sünni mi olduğum yönünde sorular. neden “dersim” dövmem var ama “tunceli” değil gibi…
    bu mesajlardan artık kafama ağrılar girmeye başladı. bundan sonra herkes benim ne düşündüğümü ve kim olduğumu bilsin diye bu yazıyı yazmaya karar verdim.

    ben dersim doğumluyum, tunceli değil. bunu politikacılar gibi çıkar elde etmek için söylemiyorum, bunu söylemekten başka bir seçenek göremiyorum önümde. bu aynı zamanda yaptırdığım dövmenin “nedenidir”.

    aleviyim. bunu ırkçı bir anlamda söylemiyorum, sadece birçok insan sorduğu için yanıtlıyorum. ve bunun %100 arkasındayım.

    kimsenin beni yanlış anlamasını istemem. diğer milletlere karşı herhangi bir önyargım yok ve tüm dinleri saygıyla karşılıyorum.

    bu konu hakkında artık daha fazla aptalca yorumlar görmeyeceğimi umuyorum. çünkü tartışma yaratmak için yazmıyorum bunları.

    olduğum gibi bir “insan” olarak kabul görürüm ve ya görmem. bu insanların kararıdır. ben saygı gördüğüm ölçüde tüm insanları kökeni ne olursa olsun olduğu gibi kabul ederim. birbirimizi anlamak için aynı dili konuşmamıza gerek yok. çünkü hüzün, gözyaşı ve kaderin ne bir dili ne de rengi vardır. insan insandır.
    en iyi dileklerimle

    --- alıntı ---

    hürriyet'e verdiği röportaj:
    http://www.hurriyet.com.tr/.../futbol/26328948.asp

    bu da erkan goloğlu'nun kendisiyle ilgili yazısı:
    http://www.radikal.com.tr/...a_deniz_naki-1189801
App Store'dan indirin Google Play'den alın