resim
Izet Hajrović
Takım:-
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:32
Boy:1.77
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 740
    kendisini eleştiren insanların topu görseler bomba sanacaklarına inandığım futbolcu.

    insanların az topla buluşmuş, az top çalmış gibi anlamsız istatistiklere dayanarak eleştirmelerinden dahi o sahaya çıkıp top oynamadıkları anlaşılmaktadır.

    öncelikle adam kanat oyuncusudur. orta sahanın değil, ofansif orta saha formatının sağında oynamaktadır. bu bağlamda, topla fazla buluşabilmesi %90 oranda arkasından gelen bek ve orta saha oyuncularının kendisine pas vermesi ile doğru orantılıdır. senin takımında her arkadan çıkan top bir şekilde selçukla, selçuk'a her gelen top 8 pasla orta saha geçildikten sonra telles&sneijderli sol kanada veya burak'a uzun top olarak atılıyorsa haliyle bu adam topla buluşamaz.

    tekniği üst düzeyde bir adam izet. en önemli meziyeti dikine ve içeri doğru katedebiliyor, bu sırada da topu boş beleş kaybetmiyor olması. bu iyi bir teknik yanı sıra iyi de bir dribbling özelliği gerektirir ve her oyuncuda bulunan bir yetenek değildir. nitekim saha içerisinde daha boş olan kanada yönelmektense içeri katetmeyi göze almak için hem özgüven hem de tekniğe ihtiyaç duyarsınız.

    adam fm terimleriyle inside forward/winger olduğundan, 10 kişiye karşı ceza sahasına yaslanan bir takım oyunundan kendisinden defansif özellik beklemek ise net cahilce bir düşüncedir.

    bu adam dikine top oynuyor. yapısı bu adamın. öyle 10 pasla yarı sahayı geçeyim, sonra amaçsız 27 pas daha yapayım ve atak muslera'ya dönsün, degajla tekrar başlasın düşüncesi yok kafasında.

    adamı eleştirmeden önce takımın oynadığı oyuna bakmak lazım. ne yaptı adamın uzun süre sahada kaldığı maçta takım? kendisinin girdiği ve bariz penaltı pozisyonu ve 2-3 atak dışında resmen atak yapmadan top oynadık.

    kimse kusura bakmasın ama sola bruma, ortaya sneijder sağa da bu adamı koy, önlerine de top kontrol edebilen bi forvet koy bi sene izle bakalım aynı şeyleri düşünecek misin? hocan gol atınca takımın altına dinamit koyup yaslanmasın geriye bak bakalım "atak yapamıyoruz yea" diye ağlayacak mısın?
App Store'dan indirin Google Play'den alın