• 390
    bir zamanların messicisi olarak ronaldoya kesinlikle haksızlık yapıldıgı kanaatindeyim. adam topa kesme yavas değil de zımba gibi vurdugu icin yeteneksizmiş izlenimi yaratılıyor. bu izlenimin olmasında ise fizikleri en buyuk yanılgının kaynagı. kısa oyuncular her zaman kıvrak gorunur ve izlemesi zevklidir. takımımızdaki emre colak bile bikac topla ilerleme yaptıgında bikac calım attıgında cok estetik gorunuyor. ama ronaldo dev gibi, adam dunyada cok az kişinin atabilecegi calımları atsa bile o kısa boylu kıvrak topcu kıvamında bi fizigi olmadıgı icin sanki sadece calısarak ortaya cıkmıs normal bi adammıs gibi bi izlenim yaratıyor.

    ronaldo meydana cıktıgı 2004 yılından beri dunyanın en ust duzeyindeki birkac adamdan biri oldu. ben daha ilkokulda 8. sınıftaydım ve arkadasım pazardan ronaldonun manu formasının cakmasını almıstı. yani pazarda o donem her takımdan bir kişinin forması olurdu cakma sanayii o kadar gelişmemişti hatırlarsınız. o donem ronaldonun karsısında ronaldinho vardı, sonra kaka en iyi oldu bi dönem, sonra messi. ama hepsinin karsısındaki rakip ronaldoydu. ben suan universite 5.sınıftayım ve hala pazarlar ronaldo formalarıyla dolu. kimilerine göre en iyi olmayıp hep 2. planda kalmıs olsa da rakipleri hep değişti ve hic bir zaman devamlılık gösteremedi. messi son 5 yılda bu devamlılıgı gosterdi ama bakalım barcanın bu tokezledigi donemde yine o performansını surdurebilecek mi? ben ronaldo gibi 10 yıl dunyanın en iyi birkac futbolcusu arasında olacak kadar istikrarlı bir performans hatırlamıyorum acıkcası.

    ve attıgı goller, calımlar, paslar sadece calısmayla acıklanabilecek seyler degil. messi gozune daha kıvrak gorunuyor olabilir ama ronaldo daha komple bir futbolcu. ve bir silah olarak messiden hicbir eksigi oldugunu dusunmuyorum, hatta tek basına milli takımını da messiden daha iyi sekilde nasıl sırtladıgını goruyoruz.

    velhasıl ronaldonun messiden asagı kalır bir yanı olmadıgını dusunuyorum. ve bu sezon da kendisi gecen 10 yılda oldugu gibi en tepedeki 2 3 oyuncudan biri olmaya devam ediyor. mukemmel.
App Store'dan indirin Google Play'den alın