resim
Mircea Lucescu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Romanya
Yaş:79
Uyruk:Romanya
  • 660
    ukrayna liginde rakipleriyle kıyaslandığında müthiş bir maddi güç avantajı yaşayan shaktar ile başarılar kazanmış teknik direktör. benim için türkiye'de yaptıkları gerçekten daha büyük referans. en son beşiktaş'ın başındayken oynattığı futbolu izledim. galatasaray'a oynattığı aynı sıkıcı oyuna devam ediyordu. geldiği ilk günden beri nedense hiç ısınamadım lucescu'ya. hala rakibe baskı yapmak isteyen emre'ye, okan'a geride kalın geride kalın diye taktik vermesi gelir aklıma.

    galatasaray'ın başında başarılı olur mu? istatistiklere bakarsak kuvvetle muhtemel olacağını söyleyebiliriz. gerçekten elindeki iyi kadro ile istenen sonucu alamamasına rağmen, takımın ikinci sezonunda hagi, okan, emre gibi starlarımızı kaybettiğimizde, maddi krizin ortasında kurulmuş kötü kadro ile mucize bir şampiyonluk yakalamıştı. ama ben eric gerets'in geldiği sezon oynattığı futbolu tercih ederim açıkcası. o şampiyonluk da en az lucescu'nunki kadar zor ve değerliydi.

    tabi bu 10 senede neler değişmiştir hiç ama hiç haberim yok. ancak transferlerde yakaladığı başarı, aldığı oyuncuları iyi kullanması da gerçekten lucescu hanesine koca bir artı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın