resim
Oğuzhan Kayar
Takım:Kuşadasıspor
Mevki:On Numara
Yaş:29
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 70
    2 nisan 1995 aydın doğumlu oğuzhan kayar 1.79 metre boyunda ve 71 kilo ağırlığındadır. sol ayaklı oyuncu orta sahada öncelikli olarak hücuma dönük ve merkezi pozisyonlarda oynayabildiği gibi sol kanatta da görev yapabilmektedir.

    futbola 2006 yılında aydınspor'da başlayan futbolcu burada bir sezon oynadıktan sonra güneşspor'a geçmiş ve 2007-2010 yılları arasında bu takımın altyapısında futbol eğitimi almıştır. daha sonra tek sezonluk bir s.h.ç.e.k. spor* deneyimi yaşamış ve manisaspor tarafından keşfedilerek 2011 yazında ege temsilcisi tarafından transfer edilmiştir.

    2011-2012 sezonunda manisaspor formasıyla u17 liginde 20'si ilk on bir olmak üzere 22 maçta görev yapan oyuncu bu maçların 11'inde 90 dakikayı tamamlarken 9'unda kenara alınmış, 2'sine kenardan dahil olmuş ve toplamda 8 gol atarken 2 kez de sarı kartla cezalandırılmıştır.

    ayrıca 3 maçta a2 takımla oynama şansı bulmuş ve 1 golle süslediği bu maçların birine ilk on birde başlayıp sonra oyundan çıkarken diğer iki maça ise yedek kulübesinden dahil olmuştur.

    2012-2013 sezonunda tarzanlar ile düzenli olarak u18 ve a2 düzeyinde maçlara çıkan oyuncu ilk kategoride 19'u ilk on bir olmak üzere 21 maça çıkmış ve bunların 6 tanesinde kenara alınırken 2'sinde oyuna sonradan girmiş ve 13 maçta da 90 dakikayı tamamlamıştır. biri penaltıdan olmak üzere toplam 11 kez fileleri havalandıran futbolcu 2 maçta da sarı kart görmüştür.

    a2 liginde ise 16'sı ilk on bir olmak üzere 23 maçta sahaya çıkan futbolcu 11 maçta oyundan alınırken 5 maçta 90 dakikayı tamamlamış ve 7 maçta da oyuna sonradan girmiştir. bu maçlarda toplam 2 penaltı golü kaydeden oyuncu ayrıca 4 de sarı kart görmüştür.

    2013-2014 sezonunun ilk devresinde ege temsilcisiyle a2 takımıyla tümü ilk on bir olmak üzere 8 maça çıkan oyuncu 1 maçta kenara alınırken diğerlerinde 90 dakikayı tamamlamış ve 2 gol ile 1 kez sarı kart istatistiklerine ulaşmıştır.

    bu sezonda attığı güzel bir frikik golü;

    https://www.youtube.com/watch?v=YxF75AycFWE

    bu da etkili bir şut denemesi;

    https://www.youtube.com/watch?v=5cdkJwEBo20

    a takımla ile 1. ligde 20 sırt numaralı formayla 4 maça sonradan dahil olarak kısa süreler almış, 5 maçta da ilk 18'e girmesine rağmen oyuna dahil olamamıştır. ayrıca kupada da 1 maçta oyuna sonradan girerek şans bulmuştur.

    http://cdn.totemspor.com/...n_kayar_290114_2.jpg

    http://www.guncelse.com/...C4%9Fuzhan-kayar.jpg

    2013-2014 sezonunun devre arasında 2.250.000 tl karşılığında 4.5 yıllığına galatasaray'a transferi gerçekleşmiştir. yeni takımında 45 numaralı formayı giymektedir.

    https://www.youtube.com/watch?v=pD4kMQs2Ny0

    http://4.bp.blogspot.com/.../oguzhan_kayar-2.jpg

    sarı-kırmızılı formayla süper ligde şimdilik iki maçta ilk 18'e giren oyuncu a2 takımıyla ikisi de ilk on bir olmak üzere iki maça çıkmış, birinde 90 dakikayı tamamlarken diğerinde 75. dakikada oyundan alınmış, ayrıca 1 adet de sarı kart görmüştür. a takım formasını ise o da kupada olmak üzere 1 maçta 90 dakika terletmiştir.

    2013-2014 sezonuda ay-yıldızlı formayı da giyme şansı bulan oyuncu türkiye u19 milli futbol takımıyla ikisi ilk on bir olmak üzere 4 maça çıkmış, bunların birinde 90 dakika sahada kalırken bir diğerinde de kenara alınmıştır.

    yorum kısmına gelecek olursak, bilmiyorum elimizdekinin farkında mıyız ama gerçekten müthiş potansiyelli bir futbolcuyu takımımıza kattık. kendisini doya doya izleme şansını henüz bulamamış olsak da oyun vizyonu, etkili pasları ve başarılı ikiye birleri ile öne çıkan bir tarzı var. çalım konusunda yetenekli olmasına karşın bu konuda yaşından beklenmeyecek bir olgunluğa sahip ve neyi ne zaman yapacağını bilen bir görüntüsü var. hücuma dönük tarzından dolayı etkili bir orta saha oyuncusu olduğunu söylemek mümkün ki seri hareketleri ve hızı da diğer avantajları. duran topları etkili bir şekilde kullanabilmesi bir başka becerisi ve buna ek olarak ortalama üstü bir bitiriciliği olduğu da söylenebilir. şu an için oldukça genç bir yaşı var ve hem çok yönlü, hem de gelişmeye açık oluşu bizim elimizi güçlendiren diğer artılar.

    efsane kalecimiz hayrettin demirbaş geçtiğimiz aylarda kendisi için şunları demiş: "oğuzhan kayar, genç bir kardeşimiz. 17 yaşını yeni doldurdu, 18 yaşına girdi. sol ayaklı bir futbolcu. gerçekten çok kaliteli bir oyuncu; futbolu daha fiziğiyle değil, beyniyle oynayan bir oyuncu. ergün penbe'ye benzetiyorum. gerçekten galatasaray takımı çok iyi bir transfer yaptı. önünün çok açık olduğunu düşünüyorum. inanılmaz derecede kendisini yetiştirmiş; çok akıllı, bir kardeşimiz. fiziğiyle değil, beyniyle oynayan bir oyuncu. galatasaray'daki hocalarının yardımıyla da çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. çok güzel bir camiaya geldi."

    olumsuz özelliklerinde muhtemelen en başı çekeni biraz da klişe olan fizik gücünün yetersiz oluşu. her ne kadar annemizin ligi diye kafaya alsak da süper ligde gerçekten çok sert bir futbol oynanıyor ve bunun için hem mental, hem de fiziksel olarak güçlü olmak şart. oğuzhan gibi kırılgan yapıda bir oyuncunun devamlılığının sağlanması için bu alanlarda kendisini geliştirmesi şart. şu an için yaşının da çok genç olduğunu ele alırsak sanki gelişmekten çok futbol hayatı bitecekmiş gibi naif bir görüntüsü var. bu yüzden iyi bir şekilde hazırlanması gerek ki bu konuda hem kulübe, hem de kendisine büyük sorumluluk düşüyor. tecrübe eksikliği sebebiyle pas tercihlerinde hata yapması ve bazen fanteziye kaçması ise bir başka eksiği. gördüğüm kadarıyla korkak oynamaktan çok bir şeyleri denemeye çalışması güzel fakat her maçın da belli bir bireysel hata kotası olduğunu ele alırsak bu alanda da tecrübe kazanıp tercihlerini doğru ve etkili şekilde yapmayı öğrenmesi, bunun için de en başta oynadığı takımın bir parçası haline gelmesi gerekiyor. kendisinden uzun vadeli yararlanmak istiyorsak önümüzdeki sezondan itibaren kah sneijder, kah selçuk inan yerine oyuna alarak çeşitli sürelerde deneyebiliriz. aydın yılmaz'ın futboldan kopmasına vesile olan, arda turan'ı ise parlatan bu yaş aralığı gerçekten çok kritik ve takım olarak tutumumuz oğuzhan için de kesinlikle belirleyici olacak. kaldı ki daha ayağının tozuyla saçma sapan bir el sakatlığı yaşadı, aman diyeyim bu kıymetli zamanlarına bruma'daki gibi yazık olmasın.

    umarım bizim de a takım düzeyinde bir oğuzhan'ımız olur, orta saha rotasyonumuza da yeni, yerli ve genç bir oyuncu kazandırırız... kendisi tarzındaki oyuncuları hep sevmişimdir, bundan sonrası için çoğu kendisine bakıyor, geriye kalanı da artık bizim elimizde.

    tekrardan hoş gelmiş, sarı-kırmızılı renkler altında yolu ve bahtı açık olsun...

    http://www.manisamanset.gen.tr/...%9Fettt_1500x994.JPG

    https://pbs.twimg.com/...832128/k4TrRwCN.jpeg
App Store'dan indirin Google Play'den alın