resim
Mircea Lucescu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Romanya
Yaş:79
Uyruk:Romanya
  • 643
    mircea lucescu, elbette herkesin içinde bir uktedir. elindeki malzemeye göre dönem şartlarında başarılı olmuş, ardından beşiktaş'a geçmiş orda da başarılı olmuş. bundan dolayı taraftarın aklında lucescu denildiğinde sadece başarı var.

    şimdi biraz algı yönetimini delmek lazım. lucescu gelecek galatasaray şampiyon olacak diye bir kaide yok sayın arkadaşlar. şu ezberi bir bırakalım. evet mancini'den daha birikimli ve daha kredili bir hoca. shaktar ile transfer ve saha başarısı gerçekten istikrarlı ve üst düzey olmuştur. ancak bu yetmez lucescu'nun türkiye başarısına. hangi sistemi deneyecek, hangi oyuncu tercihleri yapacak bir bunları gözlemlemek lazım. gelmeden bunları öngörmek biraz zor şu an için. eminim ki mancini'den kötü bir seviyede yeni sezonu bitirse, taraftar bu kadar homurdanmaz. dediğim gibi algı yönetimi ve önyargı tüm mesele. "mancini defansif bir hoca" diyerek gelmesi istenmedi şuan "takımla çok oynuyor böyle olmaz" diyerek kovalanıyor. mancini evet bu sene başarısız olmuştur mevcut şartlarda, ancak bu buranın konusu değil.

    lucescu başarılı olma şansı yüksek bir hoca. yapacağı transferler ve beklentilerinin yönetim tarafından ne kadar karşılanacağı önemli. ama işte shaktar gibi olacağız çok kar yapacağız demek bence saçma. bizim taraftar genç oyuncu tribine girmeseydi bruma'yı kovalıyordu şuan. başlayanlar bile var kovalamaya. shaktar için kurduğu model bizim taraftarımıza uymaz ki shaktar'a aldırdığı oyuncular kısa sürede kendini gösteren isimlerdi. sabretmek gerektiren çok oyuncusu yoktu.

    çok uç bir durum olmaz ise, mancini yeni sezonda takımın başında olmayacak. onun yerine büyük ihtimal lucescu tercih edilecektir. ancak kim gelirse gelsin, dünya kupasından mütevellit planlamanın ve aksiyonların hızlı ve kısa süre içerisinde yapılması gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın