resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 3050
    adam tazminat avcısıymış da haberimiz yokmuş, mu acaba? neyse sözlük yazarları sayesinde okuyup araştırmaya da zorlanıyoruz, iyi oluyor.

    (bkz: #1470083) tazminatı napacak diyene aldığı tazminat bedelleri için inter 16 milyon euro, m. city 30 milyon euro örnek gösterilmiş.

    1- çok kısa, 5 dakikalık bir internet gezintisiyle inter tazminatı hakkında şu bilgiye ulaştım: adam gerçekten inter'den 16 milyon avro tazminat alacakmış ama bir maddede "başka takımı bir yıl çalıştıramaz" şartı varmış. mancini de bunu kırmak için pazarlık etmiş inter'le, 5 milyon avro'da anlaşmışlar. yani adam 16 milyon değil 5 milyon almış. ayrıca dikkat çekmek isterim, adam bir sene oturup havadan 11 milyon daha alacakken, başka yerde çalışmak için bu 11 milyondan feragat ediyor. bayağı başarısız bir tazminat avcısı işi.

    2- birine tazminat peşinde koşan dallamanın teki diyebilmek için şahsen bi 5-6 takımdan aynı şekilde yüksek bedellerle ayrıldığını gösterebilmek gerekir diye düşünüyorum. hatta art niyetini de örneklemek gerekir. bu arada araştırma yapmadım ama m. city'den 30 milyon tazminat aldığı söylenmiş, o kulübe neler kazandırdığını söylememe gerek yok herhalde. pek kapağı atayım, kendimi kovdurur tazminatı gömerim hacı diyecek birinin işi değil gibi.

    3- aslında benim anlatmak istediklerimin temelinde ise belirtilen paraların alınmış olması lazım. yani 45 milyon avro sadece tazminattan kazanmış biri için -bizden alacağı söylenen, emin değilim- 9 milyon avronun pek bir önemi olmaz. 5 milyon servetle gelse tamam, 15'le gelse de tamam ama 50 milyon servet yapmış bi adam bazı eşikleri çoktan aşmış demektir.

    4- yazılanlarda zaten "kimya tutmadı, futbolcuyla anlaşamadı, taraftar sindiremedi vs. ayrı konular." deniyor. gözden kaçmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın