resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 3040
    italyada ve ingilterede şampiyonluk kupası kaldırmış adama yeteneksiz, beceriksiz, kısıtlı diyebilen, büyük deha uuu diye dalga geçen arkadaşlar biraz sakin olsalar, biraz düşünseler keşke.

    şimdi bu adam bize göre başarısız mı? evet. bana göre de sana göre de başarısız. ama medeni futbol ülkelerinde bu adam başarısız bulunur mu acaba? sezon başladıktan sonra transfer olduğu, 4.lük koltuğunda, şampiyonlar liginde sonunculuk koltuğunda devraldığı takım, ligde şu anda ikincilik mücadelesi veriyor, şampiyonlar liginde juventusu geride bırakarak gruptan çıkmış ve kupada finale kalmış. bu arada takım resmen enkaz, yaş ortalaması bilmem ne, sezon başı beraber çalışmamış, kendi taktiğini takıma aşılayamamış, bunlara rağmen devre arasında bruma parasına 6 tane geç yeteneği takıma kazandırmış, takımı gençleştirmiş. başka ülkede çalışsa kimse mancini de çok başarısız oldu falan demez. bence de başarısız ama yeteneksiz, beceriksiz olduğu için değil, mevcut koşullar sebebi ile başarısız.

    taraftar arkasında durmadı bir, yerli futbolcular arkasında durmadı iki, yönetim yapması gerekeni yapmadı üç, mancini de bunlara tedbir almadı dört.

    adam galatasarayın başında maça çıkarken tribünler fatih terim diye bağırdı defalarca. selçuk, burak ve umut takımı sabote ediyor diye haber çıksa inanırım, o derece rezaletler, yönetim ise manciniye verdiği sözleri tutamadı. hajroviçi bile türk diye almayı beceremediler. mancini ne yaptı? selçuğu kesemedi, burağı kesemedi, umuta bel bağladı, eboue gibi maç seçen, deplasmanda hayalet gibi duran futbolculara forma vermeye devam etti. neticede içeride önüne gelen her takımı yenebilecek belki de 14 senedir özlediğimiz futbolu oynayan, dışarıda ise ezik, sönük bir takım ortaya çıktı.

    bunun çözümü bazı futbolcularla sezon sonu vedalaşıp, giydiği formanın önemini anlayacak adamlara formayı vermek. futbolcu sadece yeteneği ile futbolcu olmuyor malesef, zeka lazım önce, karakter lazım, hırs lazım, mücadele lazım. selçukta bu sene hırsı mücadeleyi göremiyoruz, eboue'de, burak'ta karakteri, zekaya ise hiç girmiyorum malesef. bu takım mental olarak bu haldeyse, bunun suçlusu mancini değil, bu takımın sezon başı yaşadığı travma, baş aktörler de terim ile aysal. mancinin kabahati bu travmayı çözememesi.

    mancininin gönderilmesine gelirsek, gelecek her yabancı ile böyle bir sezon geçireceğimiz kesin, çünkü yabancı hocalar proje ile gelirler, takım inşa ederler, günü kurtarmazlar, yerli hocalar içerisinde galatasarayı çalıştırabilecek kalibrede adam yok artık. galatasaray onların hepsini aştı, şampiyonlar ligi takımı oldu, ilk onaltı, ilk sekiz takımı oldu, bu çizgide gitmesi lazım. eldeki tek alternatif yine mancini bence. ayrıca "manciniye tazminat öde kov, yeni hocayla anlaş, ona takım kur"un maliyeti hele finansal olarak avrupa kupalarına katılabilme kriterlerinde sınırda olan galatasarayın altından kalkabileceği bir yük değil. yönetimin yapacağı bu paralar yerine mancinin istediği iki, üç ismi transfer edip, hadi bakalım hoca şu aldırdığın gençleri de koy bu transferlerin üstüne, yap yapacağını demektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın