resim
Mircea Lucescu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Romanya
Yaş:79
Uyruk:Romanya
  • 615
    ilk geldigi sene turk futbol tarihinin en yetenekli oyuncu grubuna sahip kadrosuyla sampiyon olamamis, hakkinda "koylu", "futbol cahili", "defanstan baska bir seyden anlamiyor" gibi seyler soylenmis, ikinci senesinde ise daha mutevazi bir kadro ile harika bir sampiyonluk kazanmis teknik direktor.

    simdi akillara su soru gelmeli, bu adam ilk senesinin sonunda takimi biraksa lucescu'yu nasil anacaktik? lucescu elindeki harika kadroyla takimi sampiyon yapamayan teknik direktor mu yoksa elindeki mutevazi kadroyla sampiyon olmus teknik direktor mu?

    ilk senesinde sampiyonlugu kacirirken kamuoyunun ne durumda oldugunu hatirlayalim biraz. herkes galatsaray 5.sene ust uste sampiyon olursa araya cok acacagini konusuyor, galatasaraylilar haric kimse sampiyon olmasini istemiyordu. hagi ise emre ve okan'in kadro disi birakilmasi gerektigini aksi halde takimi satacaklarini soyluyordu. fenerbahce kendisi icin pozitif bir kamuoyu olusturup maclarinda "kolay hakemlerle" galibiyetler aliyordu. jardel ilk yariyi neredeyse her mac gol atarak gecirdigi halde bir anda hakkinda olumsuz haberler yapilip, takimdan uzaklastirilmasi gerektigine dair dedikodulari herkes konusmaya baslamisti. son haftalarda jardel takimdan tamamen koparilmisti ve sampiyonlugu getirilecek maclarda takimin en buyuk gol silahi ilk 18e bile alinmiyordu.

    bu durumu simdiki olaylarla kiyaslayin lutfen. su siralar olusmus kamuoyuyla ne kadar da benzerlik var oyle degil mi? mancini'yi gelmeden once hic sevmezdim, bana sevimsiz gelirdi. icimin isindigini da pek soyleyemem. lakin basimizda bir hoca varken ve gelecek herkes suanki olusturulmus kotu kamuoyuyla basbasa kalacakken degistirilmesini de mantikli bulmuyorum. tazminata verilecek parayla bir oyuncu transfer edebilirsiniz, yeni gelecek hocaya yatrimdan daha kolayci bir yatirim olur. umarim mancini de ayni lucescu gibi ikinci senesinden bu ulkenin ne kadar boktan bir basina sahip oldugunu anlar, oynayarak degil sahada kavga ederek anadolu maclarini kazanmasi gerektigini cozer. sonrasi kolay zaten
App Store'dan indirin Google Play'den alın