resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 3015
    farzedelim kendisi başarısızlığın en önemli etkeni (diyelim ki yüzde 90 kendisi yüzde 9 yönetim yüzde 1 de futbolcular) ve farzedelim kendisini gönderdik ve takımın başına da heynckes, mourihno, bielsa hatta futbola ikna ettirdik, emeklilikten vazgeçirdik sir alex ferguson geldi; aranızda gerçekten de bu kadroyla başarılı olabileceğine inanan biri var mı?
    bakın kimseyi suçlamayacağım, fazladan başka hiçbir şey yazmayacağım ama sakın ola kimse de bana milyon eurolar kazanan zibidilerin "baba ihtiyaçları" ve "motive olmakta zorlanmaları"ndan falan bahsetmesin. sakın.

    "bu kadronun başına x gelsin başarılı olur" diyebilen varsa, bunu da olgularla kanıtlayabilecek veya en azından kabul edilebilir bir teoriye dönüştürebilecekse, ölümüne gitsin mancini.

    hayırsa eğer cevap; yani yeni bir hoca gelse bile yeniden bir kadro kurulması gerekiyor diyorsanız, elinizi vicdanınıza götürün.

    sorun gerçekten mancini mi?
    ya da sorun gerçekten "sadece" mancini mi?
    ya da hatta sorunun en büyük sorumlusu mancini mi?

    bunların muhattabı terim saplantısı galatasaray sevdasının önüne geçmiş gönlü kararmışlar değildir elbet...

    "bu takım galatasaray, bu takım böyle oynamamalı şartlar ne olursa olsun" diyenler de sonuna kadar haklıdır.
    da kardeşim, bakıyorum, 19 nisan 2014 galatasaray kasımpaşa maçı'nı bombalayan, antalya deplasmanında yerini terkedip gole sebep olan semih'e gık yok.
    maçtan çıkarken formayı atan, "galatasaray'a sinek konsa da florya'ya fil girdi diye haber yapsak" diye dolaşanlara malzeme üstüne malzeme veren selçuk'a gık yok.
    1 maç oynayıp 5 maç sıçan, kendini chelsea maçına saklayıp chelsea için elinden geleni yapan drogba'ya gık yok.
    bu sene kaçırdıklarının 10da birini atsa çok farklı yerde olacağımız burak bey'e gık yok.
    yanındaki bomboş çocuğa pas vermeyen, rize'de bomboş golü atamayıp ligin kaderini değiştiren umut bulut'a gık yok.
    götünü-başını tutmaktan ayakta duramayan, arkada üç boş adam varken, önünde yüzde yüzlük pozisyon varken topu dışarı vuran, 1 maç oynayıp 10 maç yatan eboue paşaya gık yok.
    gideceği belli diye herhal kadro planlaması için koca yaz boyunca hiçbir plan yapmayıp sırf başbakan çağırdı diye 6. haftada yıllık 5 kââda tüpçüyle kader ortaklığı yapan fatih terim'e gık yok.
    fatih terim gibi birini tanıyamayıp, hatta gereksiz yere fazlaca güvenip milli takımla görüşmesine izin veren, fatih terim'i profesyonel zannedip onu yönetemeyen yönetime gık yok.
    yabancı sınırı ile ilgili yeterince etkin bir çalışma yapmayan yönetime gık yok.

    çift forvette ısrar ediyor, sneijder'i sola hapsediyor, ceyhun'da ısrar ediyor, selçuk-burak-semih-drogba-umut-eboue gibi formsuz adamları ısrarla oynatıyor falan diye sırf mancini suçlu.

    yağmurun sert yağacağı belli, nehire adam gibi set çekilmemiş, yollara devlet tarafından eve doğru eğim verilmiş, evin eski kiracısı da en ufak bir önlem almak bir tarafa en daha çok zarar görsün diye elinden geleni yapmış bir de üstüne gidip bu set çekmeyenlerle, eğimi eve verenlerle bir olmuş, biz evi su bastı diye yeni kiracıyı suçluyoruz. ha evet, ne bileyim evin önüne bir hendek çekebilirdi, evin artık çürümüş parçalarını atabilirdi doğru.

    ama kardeşim, hırsızın hiç mi kabahati yok allah kitap muhammed isa aşkına ya :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın