resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 3012
    bu sene kendisinden ümidim yoktu. bizi şampiyon yapmasını beklemiyordum. sebepler belli. fakat bu kadar ruhsuz ve rezil bir durumda olacağımızı da beklemiyordum. kabul çok zor bir şartta göreve geldi ama takımda en ufak bir takımdaşlık yaratamaması onun beceriksizliğidir. takımın hala oturmuş bir düzeni, oyun planı ve şekli yok. her maç farklı bir oyun, farklı bir kadro, farklı bir anlayış. baya bir süre geçti ve ne yapmaya çalıştığını kimse çözemedi. pas futbolu mu, kontraatak mı, savunma futbolu mu, baskın futbol mu? ne oynuyoruz? ne oynamak istiyoruz? hala anlayamadık. bu hafta kasımpaşa'dan 4 yedik haftaya 5 tane atabiliriz. hayır atamazsınız diyemez kimse. çünkü hafta içi 2-0'dan 5-2 maç çevirdik. 3 gün sonra 4 yedik. bu kadar uçurum olmaz, olmamalı.

    takımdaki tek sol bek hafta içi maç oynuyor yorgun diye hafta sonu en kritik maçta oynamıyor. üstelik bu adam takımın en genç ve diri futbolcusu.

    böyle yaptığı için futbolcular hep tedirgin oluyor ve kendilerin güven gelmiyor. bu hafta çok iyi oynayan oyuncu haftaya oynamıyor. güven sorunu yaşaması çok doğal.

    futbolda başarı hep istikrardan geçer. rotasyon ise bu istikrarı tamamlayıcı olmak zorunda. yoksa başarı gelmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın