• 39
    açıklamayı okuyunca resmen utandım, yerin dibine girdim. evet bu sene bizim üzerimize oynanıyor doğrudur ama sahadaki takımın görüntüsü bu sene ilk değil. var bu sene bu takımda birşey. oynamıyor. oynamadıkları için yönetim olayı farklı yöne çekiyor. istiyorlar ki saha içindeki rezil futbol konuşulmasın, istiyorlar ki yönetimdeki beceriksizlikle ve tarihi hatalar konuşulmasın. ne yapıyorlar? klasik türk yöneticilerin yaptığı gibi ibreyi hakemlere ve tff'ye çeviriyorlar. alın suçlu bunlar demeye getiriyorlar.

    ünal aysal ve yönetimleri göreve geldiklerinde ilk takındıkları tavır gayet naif, gayet nezih ve türk futbolunda görünmeyen ama hep istenilen tavırdı. uzlaşmacı ve yapıcı, fair play çerçevesinde. doğal olarak bu tavır sürdürülebilir değil. hele hele karşısında aziz yıldırım gibi futbolu mayfavari ilişkiler yumağına, masabaşı oyunlar yumağına çeviren usta birisi varsa asla sürdürülebilir olmaz. seni de çeker o çamurun içine. nitekim de çekti. hemen her hafta bu tarz sert bildiriler, sert cevaplar veren klasik yönetimimiz oldu ama etkisi olmuyor. olmamasının nedeni ilk başta takındıkları yumuşak tavır. kimse etkilenmiyor. taraftarın gazını almak için yapıldığını görüyor herkes. ya hep öyle kalıp onurluca duracaktın ya da baştan çamura batmış şekilde duracaktın.

    ben yine de saha içine dönmeyi istiyorum. galatasaray ilk defa 10 kişi kalmadı. çok kere 10 kişi maçı tamamladı. belki 7. dakikada ilk defa 10 kişi kalmıştır ama bu kadar kötü oynamayı gerektirmez. kasımpaşa takımı muazzam bir takım değil. 10 kişi bile kafa kafaya oynayabilirsin ya da oyunu tutabilirsin. 1-0 da oyunu tutmayı akıl edebilirdik. duran toplardan, karambolden falan filan bir gol bulmak çok zor değildi. biz juventus'u bu şekilde yenmedik mi? bu şekilde üstü tura çıkmadık mı şampiyonlar liginde? sabırlı oynadık, oyunu tuttuk ve bir gol bulduk. istediğimiz skoru çok rahat aldık. kasımpaşa sanki şampiyonluğa oynuyormuş gibi 2'yi ya da 3'ü bulmak için mi saldıracaktı? hayır. onların da işine gelecekti 1-0'lık skor. biz de bu rahatlığa güvenip 1 gol sıkıştırabilirdik. olursa son dakikalarda 2. golü atmak için biraz risk alabilirdik.

    yönetim bunların konuşulmasını bunların görülmesini istemiyor. futbol takımında yapılan vahim hataları, kendi ayağımıza kurşun sıkılmalarının görülmesini istemiyor. istemedikleri için böylesine utanç dolu bildiriler yapmaktan geri kalmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın