resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 2993
    mancini'yi değerlendireceksek elimizdeki somut verilere bakıp değerlendirmemiz lazım. yoksa bursa'ya 5 attığında kral *, 3 gün sonra kasımpaşa'dan 4 yediğinde * hoca değil dersen olmaz bu iş. önce kendi fikrimi söyleyeyim: mancini başarılı mı? hayır. başarısız mı? kesinlikle hayır.

    şimdi bu adam geldiğinden beri üç kulvarda yarıştı. biri türkiye kupası. 2005'den beri alamadığımız kupada finaldeyiz. muhtemelen alırız da kupayı. fatih terim 2 senedir bu kupayı kazanamadı mesela. (u: amacım fatih terim'i kötülemek falan değil, rica ediyorum kimse kıçından anlamasın lafı) kupada başka büyük takım kalmadı ondan finale çıkabildik diyenlere geçen seneyi hatırlatmak isterim. (bkz: 11 aralık 2012 galatasaray 1461 trabzon maçı) mancini burada başarılı oldu.

    diğer kulvar şampiyonlar ligi. fatih terim gruptaki ilk maçta * galatasaray'ı hezimete uğramış bir halde bıraktı. grubun ne kadar zorlu bir grup olduğunu, gruptan juventus'un önünde nasıl efsanevi bir şekilde çıktığımızı herkes hatırlıyor zaten, söylememe gerek yok. tamamen mancini'nin başarısı bu. chelsea maçlarına gelecek olursak ise mancini'nin performansı oldukça kötü olmasına rağmen alınan sonuçlar gayet makuldü. * elendiğimiz takım da chelsea'ydi sonuçta, bu sonuç hepimizi üzmüştü belki ama mancini'yi suçlamak için de yeterli değil.

    gelelim lige. mancini'nin en başarısız olduğu veya öyle göründüğü yer. geçen seneye gidelim. geçen sene 30. haftada galatasaray'ın topladığı puan 62. bu sene ise 53. ancak aradaki 9 puanlık düşüşün tamamını mancini'ye mâl etmemiz mümkün değil. mancini ligin 7. haftasında görev başı yaptı. geçtiğimiz sezon ligin ilk 6 haftasında topladığımız puan 13, bu sezon ise 10. bu 3 puanı düşüp kalan bütün suçu mancini'ye yükleyelim. mancini geçen sezon galatasaray'ın kurdu olmuş fatih terim'den 6 puan daha az toplamış ligde. aradaki en önemli fark fenerbahçe'nin geçen sezon 30. haftaya göre puanını 11 yükseltmesi. yani anlayacağınız geçen sene de bundan çok farklı değildik, gelmiş geçmiş en sikko sezonlardan birinde rezil bir top oynayarak şampiyon olmuştuk. bu sene olamadık, çünkü bu sefer fenerbahçe iyiydi.

    bir tarafta yıllarını türk futboluna vermiş, buraları en iyi bilen, galatasaray'ı en iyi tanıyan fatih terim var. adı imparator.

    bir tarafta elin italyan'ı var, buraları tanımaz etmez, devraldığı takım kendi takımı bile değil, üstüne üstlük bir de o takım sezona oldukça kötü başlamış. başarılı değil ama adı imparator olanın son senesinden çok da farklı şeyler yapmamış, üstelik şartları daha zorken... adı hoca değil.

    istiyorsanız mancini gitsin.

    selçuk kalsın, florya'nın yeni ağası olsun. bütün paslarını burak'a versin, arkadaşı çünkü. canı sıkılınca formasını atsın çıksın. hakkıdır aslanımın, zaten karın tokluğuna çalıştırıyoruz adamcağzı, onun değil bizim yaptığımız ayıp.

    belki bir iki yıla yabancı sınırı kalkar ama sneijder yine de gitsin. federasyon kaldırsa bile florya'da yabancı sınırı var çünkü. çünkü biz galatasaray'da yabancıları sevmeyiz. hakanların, bülentlerin yadigarı bu takım bize çünkü.

    drogba kalsın ama. faydasız, bencil mencil ama olsun. yaşayan en büyük galatasaraylı adam. büyük efsane. bizim efsanemiz. baksana aslanıma ne güzel poz vermiş: http://imgim.com/bjpvwhkcuaatu1y.jpg hem hakkında espri üretip, caps yapmak da kolay. ne de olsa 35 santim.

    hagi gelsin hagi. o en büyük efsanemiz. takımın içine sıçar ama olsun, koruyanı kollayanı çıkar. romanya'dan yeni stancuları alırız, hatta belki yeni culio'lar bile vardır.

    elveda 2 yıllık başarılı, mutlu, huzurlu galatasaray. bir daha ne zaman görüşürüz kim bilir. kaos bizi bekler, neyse ki her halin güzel.
App Store'dan indirin Google Play'den alın