• 7962
    sözlüğü ilk kurulduğu zamandan beri takip ederim ki bildiğim kadarıyla 2008 yılının yazında kurulmuştur. çeşitli sebeplerden dolayı daha yeni çaylak olarak aranızda bulunmaktayım ama 5 6 yıldır sözlüğü her zaman okudum, takip ettim.

    sözlük kurulduğundan bu yana belki de galatasaray futbol takımının en kötü dönemlerine şahit olduk hep beraber (özellikle 2010-2011 sezonu) o zaman da okuyordum sözlüğü ama hiçbir zaman bu kadar kötü bir atışmaya, birbirini şiddetli suçlamalara tanık olmamıştım. gerçekten galatasaray futbol takımı olarak çok ama çok zor bir sezon geçirdik gerek teknik direktör değişikliği, gerek şampiyonlar ligi, aynı zamanda basında çıkan yalan yanlış haberlerle çok yıprandık.

    ama bunu da burada birbirimize kırıcı sözler söyleyerek de çözemeyiz. asla her şeyi toz pembe gören, hayat bayram olsa ,insanlar el ele tutuşsa birlik olsa modunda bir insan olamadım. gerektiğinde de en büyük tepkileri ortaya koyan bir insan olmuşumdur ama şu an elimizden gelen tek şey hepimizin birlik olması. şu an tabi ki de her şey çok güzel takımın teknik direktörün arkasındayız diyemeyiz dilimiz bile varmıyor kabul ediyorum biz galatasarayın arkasındayız, armanın arkasındayız. ama biz birlik olmasak bizi çok çabuk yıkarlar, çabuk dağılırız, çabuk koparız. şimdi yeniden ayağa kalkıp son 5 maçımızı da alalım diyemeceğim çünkü şu an taraftarın hiçbir şekilde takıma güvenin kalmadığını da biliyorum. bizi bu hale getiren insanların üzülüp, utanması lazım. bizim tek yapmamız gereken bu hale bizi nelerin getirdiğini düşünmek ve bu konuda tepkimizi birlik halinde göstermek. hepimiz farklı düşüncelerde olabiliriz ama bunu da saygı çerçevesinde konuşup tartışmak gerek.

    ülkenin ve futbol takımızın içinde bulunduğu bu durumda sinirlerin gerilmesi ve yıpranmamız çok normal burası da özgür bir biçimde düşüncelerimizi yazma ve konuşma mekanı bunun farkındayım ama nefretimizi, kinimizi, öfkemizi burada birbirimize karşı kusamayız unutmayın bu gemide hepimiz beraberiz, biriz. neredeyse 6 yıl boyunca uzaktan da takip etsem bana galatasaray taraftarının sıcaklığını hissettiren ve iyi durumda olmasam bile açıp okuduğum bana galatasaraylılığı, galatasaray sevgisini hatırlatan sözlük bile bu kadar sert, kırıcı ve düşünmeden yazılan bir platform haline geldiyse işler toparlanamaz bir hale dönüşmeye başlar. yazdıklarımı ne kadar ciddiye alıp okursunuz bilemiyorum ama lütfen biraz daha sakinleşip hoşgörülü davranmaya çalışalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın