resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 2982
    kasimpasa karsisinda aldigimiz 4-0'lik yenilgi icin kendisini suclayamadigim teknik direktorumuz. macin 5. dakikasinda defansin ortasinda oynayan futbolcu haksiz bir bicimde oyundan atildi. ben bir taraftar olarak bunun etkisinde kalip $okunu ustumden atamadim mac sonuna kadar. sahadaki futbolcu direk oyunun icinde yer aliyor, birincisi psikolojik olarak bu haksizligi hazmetmek kolay degil. ikincisi bir takimi 85 dakika bir kisi eksik oynatmak maci bir takimdan digerine hediye etmek demek. son 15-20 dakikadan bahsetmiyoruz, butun mactan bahsediyoruz.

    mancini'yi elestirdigim bir tek konu var. yeteneksizligini defalarca kanitlamis umut bulut'a bu kadar sabretmesidir. umut, defans yapmamiz gereken ve buyuk takimlara karsi oynadigimiz maclarda faydali olabilir (ornek: deplasmandaki juventus maci) fakat oyun kurmamiz gereken maclarda topu oldurur, pozisyonlari bitirir ve cok kritik top kayiplarinda bulunarak kendi takimini bir kisi eksik oynatmakla kalmaz, rakibi de bir kisi fazla oynatir. bu bakimdan kendimizden guclu olmayan takimlara karsi umut bulut bizim icin sadece bir el freni degil, kendi ayagimiza siktigimiz kursundur.

    mancini'nin bu adama olan sempatisine anlam veremiyorum. bunun yerine ismail berk unsal ile ontivero'yu sabaha kadar oynatsin gikim cikmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın