resim
Alex Nicolao Telles
Takım:Al-Nassr
Mevki:Sol Bek
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Brezilya
  • 919
    uzun zamandir sol bek hasreti ceken sevgili taraftarlarimizi cok iyi anliyorum. alex telles gercekten son zamanlarda hakiki sol bek diyebilecegimiz bir kapasiteye sahip.

    ancak henuz galatasaray seviyesinde forma giyecek duzeyde degil. özellikle defansif olarak gelistirmesi gereken o kadar cok özelligi var ki.. keza hucum olarak da eksikleri mevcut. sol bekimizde oynadigindan beri aslinda ince ince zarar veriyor defans hattimiza ama tabii uzun zamandir sol beke hasret oldugumuz icin telles ne yapsa gözumuze batmiyor. duygusallik devreye giriyor. ancak ben konuya biraz daha teknik yönden bakmaya calisiyorum.

    17 şubat 2014 antalyaspor - galatasaray maci;

    bu macta yedigimiz ikinci golde top, ceyhun'a carpip aglarimiza gitmisti. telles pozisyona biraz gec tepki verip, asiri heyecan yaparak uzaklastirmaya calistirdigi topu ceyhun'a carptiriyor. birinci golde de ufak bir hatasi var ama devede kulak sayilir.

    02 mart 2014 rizespor - galatasaray maci;
    alex, takimi hucum halindeyken kaptirilan topta geriye son derece yavas dönuyor ve önunde yetisebilecegi oyuncu varken kosmayi birakiyor. rahat pozisyonda kalan rakibi ara topu atiyor ve penalti oluyor.

    22 mart 2014 galatasaray - kayserispor maci;

    alex, topu kafayla uzaklastirmaya calisirken seken top rakibin onune dusuyor ve alex yine kosmakta tereddut edip rakibini bos birakiyor. tamamiyle kendi hatasindan kaynaklanan bir gol yiyoruz. ve maci 1-0 kaybediyoruz.

    12 nisan 2014 sivasspor - galatasaray maci;

    yedigimiz her iki golde de telles cok acemice ofsaylari bozuyor.

    16 nisan 2014 bursaspor - galatasaray maci;

    yedigimiz ikinci gol tamamen hakan balta'nin hatasi ancak telles yine ikilem yasayip yetisebilecegi rakibinin pesinden kosmuyor. ilk yari sol kanadimizin otobana döndugunu de unutmayalim.

    19 nisan 2014 galatasaray - kasimpasa maci;

    yedigimiz 3ncu golde telles toptan korkup yuzunu ceviriyor. aslinda topa baksa sag ayagiyla uzaklastirabilirdi.

    bazen olaylara ne kadar duygusal yaklasirsak yaklasalim, yine de isin teknik boyutlarini gözden kacirmayalim. hepimiz futbolcularimizi seviyoruz ancak yanlislarini da görmemiz gerekir ki, hata yapmalarinin önune az da olsa gecebilelim. bu burak'da da böyle, selcuk'da da, sneijder'de de, muslera'da da...
App Store'dan indirin Google Play'den alın