resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 2867
    simdi kendisine aykut kocaman yakistirmasi yapanlar icin bir kac sey karalamak istiyorum.

    oncelikle ne kadar dalga gecersek gecelim aykut kocaman fenerbahce tarihinin en buyuk avrupa basarisini kazanmis teknik direktordur. oyle ya da boyle...hasortman da desek, buyuk taktisyen adam yeaa diye kahkahalar da atsak bu gercegi degistiremeyiz. avrupanin ikinci kupasinda yari final...cok onemli bir basari. cektikleri kuralarin sansli oldugunu, salak sepet dogu avrupa takimlarini bile zor elediklerini, abuk subuk goller attiklarini, kisacasi gercekten cok sansli bir sezon gecirdiklerini tabiiki biliyoruz ancak bunlarin hicbiri geri donup baktigimizda hatirlanmayacak. begenlim ya da begenmeyelim aykut kocaman fenerbahce tarihine bir avrupada yari final yazdirdi.

    bu sene basi aykut kocaman kalsaydi fenerbahce belki bu kadar gollu galibiyetler almayacakti, bu kadar fark yapmayacakti ama sampiyonlugu yine buyuk ihtimal alacakti. aykut kocaman belki alexi kestigi icin, fazla defansif oynattigi icin tepki aldi ama bunlarin hicbiri takimini bir sistem takimina donusturdugu gercegini degistirmez. aykut kocaman'in fenerbahcesi gercekten iyi bir savunma takimina donustu ve ozellikle avrupa maclarinda rakiplerine cok az pozisyon vererek ilerlerdi.

    2013-2014 sezonu baslamadan aykut kocaman'in gitmesi fenerbahce'nin istikrarli bir sistem takimina donusmesini engelledi. ersun yanal'in gelmesiyle tekrar sifira donduler. ersun yanal ligi iyi taniyan bir hoca ve sadece ligde oynayan bir takimi sampiyon yapmasi da cok zor olmadi. ancak oynattigi futbol, sadece vur kir parcala mantigiyla hareket eden agzi salyali bir grup futbolcunun savasindan baska birsey degil. nitekim arsenal'in fenerbahce'yle nasil dalga gectigini gorduk. salzburg bile fenerbahceyi 3luk 4luk yapardi aslinda ama yine klasik fenerbahce sansi devredeydi. neyse sonuc olarak ersun yanal'in gelmesiye fenerbahce 05-06 sezonu galatasaray'ina dondu diyebiliriz. her ne kadar ligde basarili gibi gozukseler de avrupa'ya gittikleri an vasat takimlar tarafindan tokatlanip donecekler. aykut kocaman'in oturmus sistem takimindansa ersun yanal'in orta cag futbolu oynayan fenerbahcesini tercih ederim ben rakip olarak. fenerbahce sampiyon olmus olabilir ama bu kafa yapisindaki bir hocayla belli bir sistem oturtamayacak ve istikrar saglayamayacaktir.

    simdi bunlarin mancini'yle ne alakasi var...
    galatasaray sezon sonu mancini'yi yollayip yerine ligi taniyan bir turk hoca getirirse buyuk ihtimal sampiyon olur. 4.yildizi takar. ama fener'in aykut sonrasi yaptigi gibi sifira doner. sistem sifirlanir. hersey yeniden baslar. avrupada basari, ligde istikrar, dusuk maliyetli genc oyunculari parlatip satma gibi hedeflerimiz varsa -ki oyle diyoruz- mancini kalmali. eminimki mancini'nin sistemi eninde sonunda oturacak ve izlemesi cok keyifli bir galatasaray ortaya cikacak. her hoca geldiginde istikrar isteyenler, bu sefer sabirli olalim diyenler, manciniye sabir gostermeli. lucescuyu agzindan dusurmeyenler manciniyi lucescunun onerdigini bilmeli.

    bu takim 2005-2006 sezonunda, 2007-2008de sadece cok istedigi icin sampiyon oldu. belki de en guzel sampiyonluklardi bunlar evet ama ben bir sene sampiyon olup ertesi sene yok olan bir galatasaray artik istemiyorum. derbilerin cogunu kaybeden bir galatasaray istemiyorum. fenerbahce'yi de bu iki senedeki galatasaray'a benzetiyorum. seneye bu kadar ac olmayacaklar ve dususe gececekler.

    her sezon sampiyon olamazsiniz. buyuk maclari kazanmayi bilen, avrupada juventusu eleyen hocayi da kucumsemekten vazgecin. biraz sabir gosterin. sabir gostermek icin olumlu sinyaller verdi bu takim, kopenhag'i 3lerken verdi, juventus macinda allahim gol sesleri icinde verdi, chelsea macinin ikinci yarisinda verdi, bursa maclarinda verdi. biraz daha basariya ac oyuncularin gelmesiyle, bir iki nokta transferle bu takim cok iyi yerlere gelecek ve yerinde elestirenlere hak versem de, kendi hocasini yerin dibine sokan futbol cahilleri ne kadar havlarsa havlasin mancini'yle gelecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın