• 40
    kısaca bildiklerimi paylaşayım. şimdi muhtemelen biz galatasaray aş olarak bir vergiye tabi geliri beyan etmedik 213 sayılı vuk'na göre bu vergi ziyaı suçu sayılıyor ve hem vergini aslı alınıyor hem de vergi ziyaı cezası ödeniyor. yani eğer yanlış anlamadıysam borcumuz 108 milyon tl değil 123 milyon küsür tl.
    uzlaşmaya gidileceği yazılmış. normalde uzlaşma yoluna başvurmadan önce yargı yoluna başvurulur. vergi uyuşmazlığından ötürü. bu süreç sonuç vermezse son çare uzlaşma kalır. sanırım galatasaray aş mahkeme sürecini de yaşadı ama medyaya yansıtılmadı bu ana kadar. fakat davada sonuç vermeyince anonim şirket olunduğundan hissedarların bilgilendirilmesi gereği kap'a bildirim yapıldı.
    sırada uzlaşma var ancak uzlaşmanın da belirli şartları var : "vergi kanunlarını bilmiyordum" , "maddi bir hata yaptık affola" ya da "kanunda geçen bir yanılma haline düştük" derseniz uzlaşma talebiniz kabul olur.
    ayrıca uzlaşmanın konu olduğu miktar 69 milyon tl lik kısımdır. verginin aslı için uzlaşma olmaz.

    lisanstan kalma bilgilerle yardımcı olmaya çalıştım hata yapmış olabilirim. yanlış bilgilendirme yaptıysam şimdiden affola.

    edit. milyonları bin yazmışım düzelttim. the raggedy doctor uyardı sağolsun
App Store'dan indirin Google Play'den alın