• 1
    suradan adresine ulasilabilinen www.deloitte.com denetim firmasidir. money league adli avrupa kluplerinin ekonomik gelirlerini inceleyen ve her yil bir analiz cikartan ve bunu yayinlayan calismalari vardir.

    11-12 sezonuna gore 12-13 sezonunda 27.3m euro gibi gelirlerimiz de bir artis soz konusu. bu listede iki yildir yukarilara tirmanmaktayiz. gruplar da da karsilastigimiz top avrupa klupleri arasinda bir ucurum soz konusu. ornek olarak, listenin en tepesinde ki real madrid in 119m euro ile gelir pastasinda en dusuk yuzdeye sahip oldugu (%23) mac gunu gelirleri neredeyse bizim klubumuzun butun (mac gunu + reklam + yayin) geliri kadardir. bizim gelirlerimiz kadar olmasa da en yakin rakibimiz fenerbahce nin gelirleri kadardir.(126.4m euro)

    genel olarak klupler reklam gelirleri ile rakamlari yukari cekmektedirler. biz de sampiyonlar ligin de ki yarisimizi devam ettirerek ve her yil farkli bir futbolculugunun son zamanlarina gelmis efsane futbolcu oynatma stratejisi ile reklam gelirlerimizi arttirmamiz gerekiyor.

    malesef, yayin gelirleri konusunda interin bile gerisindeyiz. ve aramiz da yayin geliri olarak 30m euroluk bir fark var, bu farki ortadan kaldiracak bir yayin gelirine sahip olmamiz durumunda listenin 13. siralarina kadar cikabilir ve schalke ile rekabet icerisinde bulunabilirdik.

    futbolda paranin onemi cok fazla olmasa da, gene de goz onunde bulundurulmasi gereken bir faktor. yoksa 130m euro luk takim gelip 480m euroluk takimi paketleyip evine gonderebiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın