resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 2691
    6 nisan 2014 galatasaray fenerbahçe maçı için hazırladığı taktik oynattığı oyun ile belki dillere destan değil ama gelecek açısından umut verici cinsten. bu zamana kadar şahsen çok eleştirdim. dün akşam statta maçı izlerken de atmosferinde etkisiyle yine eleştirdim ancak maçın ardından dönüp sakin bir şekilde düşününce kendisi takdir etmemek hata olur.

    fenerbahçe bazılarımız kabul etmese de takım anlamında bizden daha iyi. özellikle süratli oyun yapısı ve yerli rotasyonundaki avantajları tek kulvarda mücadele etmenin rahatlığı ile şuandaki puan farkını yarattılar. ancak dün gece sahadaki galatasaray her hattı ile fenerbahçeden üstün ve etkiliydi. maçı tv izlemediğim için belki atlamış olabilirim ancak fenerbahçenin net kaçan bir pozisyonu dahi yok. net olarak onlara oyun üstünülüğünü hiç bırakmadık. bununla beraber 11'e 10 üstün oynadığımız dönemde sabri oyuna girene kadar eboue'nin bireysel driblingleri dışında oyunu rölantide götürdük. bu da mancini'nin kontrollü futbolu elden bırakmamasından dolayı düşünülebilir. elbette rakipte sow gibi emenike gibi süratli oyuncuların olması da onu bu yönde bir oyun tercihine itmiş olabilir.

    sonuç olarak mancini dün akşam taraftarın güvenini bir nebze olsun kazanmıştır. bu takıma gelecek sene sol kanada sağlam bir brumaile sağ kanada hajrovic yada bir başka oyuncu eklendiğinde çok daha farklı bir takım izlettirebilir.

    ayrıca önünde selçuk inan gibi bir polemik var. bu konuyu nasıl yöneteceği de onun açısından geleceğe dair iyi bir sınav olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın